Banes Motor České Budějovice
03.09.2017, Klára Červená

Tým pracuje velice dobře, říká trenér mladšího dorostu Radek Kampf

Přípravné zápasy se pomalu chýlí ke konci a začíná nová sezona. S čím do nadcházejícího boje vstupuje mladší dorost? To a mnohem více prozradil jeho trenér Radek Kampf.

Ještě před začátkem nové sezony došlo k rozdělení mladšího dorostu na A-tým a B-tým, přičemž v áčku došlo k určitým změnám v kádru. "Přijali jsme několik nováčků z jihočeského regionu. Během prázdnin ale došlo ke čtyřem zraněním, proto jsme zatím kádr doplnili kluky z béčka," říká trenér mladšího dorostu a dodává: "Tým pracuje velice dobře, ale ještě má rezervy v koncovce. Mužstvu chybí překvapivost a střela z první, což se nyní snažíme nacvičit na trénincích."

Mladší dorost v srpnu sehrál tři přátelská utkání a to s Kanadou, Pískem a Táborem. Poté se vydal na turnaj do Chomutova, odkud přivezl bronz. "Turnaj v Chomutově byl vlastně taková prověrka, jelikož týmy, které hrály proti nám, měly extraligovou kvalitu" vysvětluje trenér. "Zápas s Chomutovem byl dobrý, ale bohužel se v něm ukázala slabina v koncovce, proto skončil prohrou 3:0. Souboj s Karlovými Vary jsme vyhráli 1:0 a v utkání s Kolínem jsme zvítězili 5:4 po nájezdech," shrnul Kampf klání na severu Čech.

Mladší dorost právě opustil nadějný hráč Pavel Novák, který odešel trénovat do staršího dorostu, přestože věkově spadá do dorostu mladšího. "Určitě s ním plánujeme ještě spolupráci," předesílá trenér. "Viděl jsem ho hrát ve starším dorostu a mohu říci, že tam patří k dobrým hráčům. Pokud však nastoupí v některém zápase za nás, budeme se spoléhat, že bude skórovat," dodal.

Přípravná utkání mladšího dorostu:

ČEZ Motor Č. Budějovice	   Kanada	              2:0       branky: Hrakholski 2	 
IHC Písek	           ČEZ Motor Č. Budějovice    1:6       branky: Brouček 2, Ryba, Pouzar, Pavlát, Kašpar	 
ČEZ Motor Č. Budějovice    HC Tábor	              6:2       branky: Hrakholski 2, Kašpar, Schwartz, Michal, Janoch	 
HC Meteor Třemošná         ČEZ Motor Č. Budějovice    0:1       branka: Svach
ČEZ Motor Č. Budějovice	   HC Meteor Třemošná	      5:1       branky: Jasečko, Pouzar, Hrakholski, Hanák, Ryba	 

Turnaj v Chomutově ve dnech 18. - 19. srpna:

ČEZ Motor Č. Budějovice	      HC Škoda Plzeň	         0:5	 
ČEZ Motor Č. Budějovice	      HC Energie K. Vary	 1:0       branka: Schwartz	 
ČEZ Motor Č. Budějovice       Piráti Chomutov	         0:3	 
ČEZ Motor Č. Budějovice       Kölner Haie                5:4sn     branky: Hrakholski 2, Janoch, Michal
Foto: Škoda Plzeň
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....