Banes Motor České Budějovice
19.08.2017, Filip Kortus

Utkání s Kladnem mělo solidní tempo, chválil Antonín Stavjaňa

Jihočeši mají za sebou více než polovinu přípravných utkání a v posledním měření sil dokázali přehrát soupeře ze stejné soutěže. Na domácím ledě Motor zdolal Kladno 3:1 a podal solidní výkon. Nejen poslední přátelské střetnutí rozebral hlavní trenér Antonín Stavjaňa.

Ve čtvrtek měl Motor první možnost osahat si v přípravě soupeře z WSM ligy. Budějovičtí podali jeden z nejlepších výkonů v přípravě a zaslouženě vyhráli o dvě branky. „Prozatím jsme hráli jen s extraligovými celky, když pominu týmy z ciziny. Byla to pro nás první konfrontace s první ligou a potěšil nás výsledek, kterého jsme dosáhli. Zápas měl slušné tempo. Už se nám pomalu stabilizují formace,“ hodnotil utkání Antonín Stavjaňa.

Poprvé se v sestavě Motoru objevil obránce Patrik Marcel a při premiéře si nevedl vůbec špatně. „Hledáme důrazného obránce a na Patrika jsme dostali dobré doporučení. Je s námi teprve pár dní, takže nejde ho hned hodnotit. Bude tu do konce měsíce, tak uvidíme,“ komentoval hlavní trenér nováčka v dresu Budějovic. V týmu naopak skončili dva testovaní hráči. Pokračovat na zkoušce již nebudou obránce Miloslav Jáchym a útočník Radek Prokeš. Na zkoušce naopak zůstává obránce Petr Gřegořek, kterého limitují zdravotní problémy, ale nadále se bude rvát o místo v kádru.

Po posledním přípravném utkání čeká na hráče Motoru před začátkem ligové sezony poměrně dlouhá přestávka. „Chtěli jsme před začátkem soutěže odehrát ještě jedno přátelské utkání, jenže k němu nakonec nedojde. Snažili jsme se sehnat náhradní zápas, ale už se nám to nepodařilo,“ litoval lodivod týmu. Už v úterý hraje Motor odvetu s Plzní, utkání startuje v 17:30 ve Strakonicích.

Rozpis dalších přípravných utkání:

úterý     22.8.   ČEZ Motor Č. Budějovice	Škoda Plzeň (Strakonice) 17:30	 
čtvrtek   24.8.	  Orli Znojmo	                ČEZ Motor Č. Budějovice	 18:00
úterý     29.8.	  Rytíři Kladno	                ČEZ Motor Č. Budějovice	 17:30
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....