Banes Motor České Budějovice
09.08.2017, Denisa Józsová

JUN: CEB - JIH 6:1 - Junioři si zastříleli a mají první výhru v přípravě

Druhé domácí přátelské utkání sehráli budějovičtí junioři, tentokrát přijela Jihlava. A domácí hokejisté hráli s chutí, což bylo vidět po celý zápas. Utkání jasně kontrolovali a ve všech aspektech hry byli jasně lepší. Dvě branky si připsal Lukáš Matys.

Budějovičtí vlétli do zápasu ve velkém stylu. Již od prvního písknutí svého soupeře přehrávali a moc mu nepůjčovali puk. Jihočeši také skórovali jako první. V početní nevýhodě všem ujel Martin Beránek, který bekhendovým zakončením překonal Šťastného v bráně. Krátce nato hráli domácí hokejisté přesilovou hru a skórovali znovu. Doktor viděl na modré volného Daniel Dudáčka, který propálil vše, co mu stálo v cestě. České Budějovice měly dále více ze hry, ale další gól v první třetině nevstřelily. Do kabin tak šly s vedením o dva góly.

Druhá třetina nabídla svižný hokej, ve kterém padlo hned pět gólů! Tejkova střela ještě brankou neskončila, ale akce o chvíli později ano. V signalizované výhodě se prosadil Pavel Grauer. Jihočeši si zahráli početní výhodu a vstřelili další gól. Milan Dančišin nabídnutou šancí nepohrdl a Motor rázem vedl o čtyři branky. Poté si Budějovičtí zahráli další oslabení, ale tentokrát inkasovali. Puk se od jednoho z domácích hráčů odrazil k Lukáši Jindrovi, jenž dostal kotouč do sítě. Po tomto gólu se měnili brankáři na domácí straně a do svatyně se postavil Březina. V té době měla Jihlava své gólmany již vystřídané, v zápase pokračoval Juda. Domácí hráči stihli dát ještě dva góly. Jeden z nich opět v oslabení, kdy Lukáš Matys byl sám před Judou a z blízka se nemýlil. Poslední gól padl na konci druhé části, kdy Kronus bojoval o puk jako lev a snaha se Jihočechům vyplatila. Grauer našel volného Lukáše Matyse, který poslal svou ránu do růžku jihlavské branky. Po druhé třetině tak vedli domácí o pět gólů.

Ve třetí třetině úroveň zápasu trochu klesla. Utkání se spíše jen dohrávalo a k vidění nebylo mnoho vyložených šancí. Když už si nějakou jeden z týmů připravil, ztroskotal na brankáři, kteří pro třetí část branky uzavřeli.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....