Banes Motor České Budějovice
03.08.2017, Filip Kortus

Moc si vážím, že mohu být zpět v Českých Budějovicích, chválí si Ondřej Kachyňa

V pouhých šestnácti letech okusil baráž o extraligu, následně se vypravil do zámoří. Nechyběl na mistrovství světa osmnáctiletých, dobrou výchozí pozici má i k nadcházejícím dvacítkám. Obránce Ondřej Kachyňa se po dvou letech strávených v Americe vrací do Motoru, kde se chce natrvalo prosadit do základní sestavy a společně s ostatními vybojovat postup do extraligy. V uplynulé sezoně si sáhl na prestižní Clark Cup, který získal v barvách Chicago Steel.

Po dvou letech se vracíte ze zámoří. Považujete nadcházející sezonu v jihočeské metropoli za novou výzvu?
Rozhodně. Toužil jsem se jednou vrátit do Českých Budějovic a podařilo se to už tuto sezonu. Mám to tu moc rád, těší mě, že v Motoru mohu působit.

Vaším cílem je natrvalo se usadit v základní sestavě?
Určitě, kvůli tomu jsem tady. Udělám pro to maximum a chci předvést, co ve mně je.

Berete jako velké plus to, že věkově patříte mezi povinného mladého hráče?
To nevím, uvidí se v sezoně. Jestli budu mít na to hrát, tak hrát budu. Bez ohledu na to, jestli budu plnit roli povinného mladíka.

Věděl jste o tomto pravidlu ještě před tím, než jste přestoupil do Českých Budějovic?
Věděl jsem o tom. Hodně se o tom mluvilo a psalo, takže mi to neuniklo.

Kdy jste se s Motorem domluvili na tom, že se vrátíte na jih Čech?
V polovině sezony jsem v Budějovicích trénoval. Už jsme se pomalu domlouvali, že bych se příští rok připojil k týmu. Jakmile mi skončila v Chicagu sezona, stěhoval jsem se zpět do Motoru.


Jiné nabídky jste nezvažoval? Nikdo například z extraligy se neozval?
Obdržel jsem nějaké nabídky, ale preferoval jsem návrat do Českých Budějovic. Zachovali se tu ke mně dobře a jsem rád, že se mohu vrátit.

Jak se zpětně ohlížíte za dvěma roky strávenými v Americe?
Jsem spokojený s tím, co jsem tam prožil a strávil. Naučil jsem se spoustu nových věcí. Například angličtinu, ale i jiné lidské stránky. Byla to cenná zkušenost. Je parádní si to zkusit, jaké to je v zámoří.

Byla ve hře varianta setrvat?
Dostal jsem nabídku na prodloužení, ale chtěl jsem se vrátit do Motoru.

Zisk Clark Cupu v USHL považujete za životní úspěch?
Bylo to skvělé. V Americe to má velký ohlas, je to prestižní trofej. Velmi si toho vážím. Do play off jsme šli z prvního místa a podařilo se nám ho uhájit. Rozhodl výborný týmový výkon a obrovská obětavost celého mužstva.

Plánujete, že byste se do Ameriky vrátil?
Určitě. Nic nezavrhuji a jednou se třeba vrátím.

V uplynulých týdnech jste se připravoval s reprezentační dvacítkou, odehrál jste v krátké době čtyři utkání. Dařilo se vám podle představ?
Měl jsem z toho dobrý pocit. Odehrál jsem dobrá střídání, doufám, že jsem se trenérům ukázal v dobrém světle. Hráli jsme pravidelně na čtyři formace a měl jsem na ledě dostatek prostoru.

Poprvé jste nastoupil pod novým trenérem Filipem Pešánem. Byla to změna?
Jiné to bylo. Každý trenér má svůj styl a u pana Pešána je znát, že hokeji věnuje maximum.


V Česku si vydobyl velké renomé, nejen veřejností je vnímám za velmi kvalitního a progresivního trenéra. Je znát, že se nebojí zapojit do koučování moderní prvky?
Je to vidět. Zkouší nové věci, které nám zatím vycházely. Hráli jsme výborně.

Pevně věříte v nominace na mistrovství světa dvacetiletých?
Ano, samozřejmě. Dělám pro to maximum, abych se na šampionát dostal.

I kvůli mistrovství jste se rozhodl vrátit? Nyní budete trenérům více na očích.
Myslím si, že to pro mne bude dobře. Trenéři mě uvidí prakticky každý zápas, jsme spolu v neustálém kontaktu. Budou mě mít pod dozorem a uvidíme, jak to v sezoně dopadne.

Sociální sítě

To nejlepší na konec! Motor za podporu v minulé sezoně odměňoval plaketkou všechny své velké partnery. A nemohl opomenout ani...

JE TO TU ????! Už ve středu 18.9. odstartujeme nový extraligový ročník utkáním proti HC Energie Karlovy Vary ??! Přijď podpořit...

Přípravné období má nejen Banes Motor za sebou, teď už vše spěje k zahájení nového ročníku Tipsport extraligy! Sezónu zahájí...

Prázdniny sice skončily, ale zábava pokračuje!Využijte v sobotu 21. 9. příležitosti řídit nové modely Škoda Superb a Kodiaq v ČEZ...