Banes Motor České Budějovice
11.04.2017, Miroslav Mayer

Zopakují Jihočeši v Pardubicích výsledek z prvního zápasu?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Motor je po vítězství v Karlových Varech opět ve hře, ale pokud chce postoupit, musí vozit body i nadále. Tentokrát zavítá naposledy do Pardubic a pokusí se tam zopakovat výsledek z prvního duelu, v němž Jihočeši dokázali získat tři body. Zápas se odehraje v úterý od 18.00 v Tipsport aréně.

Pardubice se pomalu derou vzhůru

Jestliže nějaký tým vstoupil do baráže hodně špatně, pak jsou to právě Pardubice. Dva zápasy a jeden bod, čtyři zápasy a čtyři body, ale v dalších dvou už plný počet šesti bodů. Celkem tak deset bodů, aktivní skóre a celkové druhé místo. Navíc jako jediní dokázali Pardubičtí porazit vedoucí Duklu Jihlava a udrželi tak celou baráž vyrovnanou.

Zdá se, že si Východočeši na baráž už zvykli a začínají se v ní orientovat. Po polovině baráže se ukázalo, že ta letošní bude hodně vyrovnaná a budou rozhodovat maličkosti. Kádr Pardubic je silný a zkušený, a to se postupně ukazuje. Ovšem ještě zdaleka není zachráněn a bude muset ještě hodně zabojovat.

Slabinou Pardubic je brankář. Ze všech týmových jedniček má Martin Růžička jasně nejhorší statistky. Nejvíce inkasoval a má nejhorší procento úspěšnosti. I oba vzájemné duely ukázaly, že častější a přesnější střelba je cestou, jak Dynamo porazit.

Zatím rozhodují přesilovky

Zdá, že rozhodujícím faktorem baráže jsou přesilové hry. Ty právě Pardubice umějí nejlépe, když ze svých 18 gólů daly hned 11 právě při přesilovce. Sice v oslabení nejvíce inkasovali, ale v baráži rozhoduje spíše to, kdo dává více branek. To ostatně ukázala obě vzájemná střetnutí, když v prvním zápase Motor využil dvě přesilovky, ve druhém ani jednu a hosté jednu. Dalším důležitým faktorem jsou vyhraná vhazování. Tam opět vede Dynamo a má 57% úspěšnost, Motor je naopak poslední s úspěšností jen 43 %. Pardubičtí také nejvíce pomáhají svým gólmanům s blokováním střel, když jich už 74 dokázali zblokovat. Navíc se zdá, že mají i nejvíce fyzických a morálních sil, neboť ve třetí třetině dáli hned devět gólů, Motor jen tři.

Poslední zápas Dynama

Dynamo Pardubice – Dukla Jihlava 3:1 (0:1, 0:0, 3:0.)

Branky a nahrávky: 42:08 Nahodil (P. Sýkora, Schaus; 5/4), 48:46 Rolinek (5/4), 59:17,3 J. Sýkora (5/6) – 13:19 Říha (Šidlík; 3/5),

Sestava: Růžička – Schaus, Ščotka, Trončinský, Chaloupka, Ovčačík, Čáslava, Zajíc – P. Sýkora, Nahodil, Rolinek – J. Sýkora, Špirko, P. Hubáček – Beran, Tomášek, Bárta – Starý, T. Kaut, Panna.


7. kolo baráže

HC Dynamo Pardubice – ČEZ Motor České Budějovice

úterý 11. dubna 18:00, Tipsport aréna

Z tábora Motoru

Jihočeši jsou díky vítězství v Karlových Varech zase ve hře. To je výborná zpráva. Po dlouhé době se povedlo dát gól v přesilové hře a zápas vyhrát. Opět se ukázalo, že Motor nedokáže dát více branek, zápas dohrává s jednobrankovým náskokem a bojuje o jeho udržení. Bojovnost se zdá být hlavní devízou Budějovických. Jenže boj o udržení výsledku je vždy hodně nejistý a stojí hodně sil. Na západě Čech se alespoň Motor vyvaroval herního výpadku, a hned to neslo své ovoce.

Po polovině baráže se už dá ze statistik něco vypozorovat. Motor nejméně střílí na branku a má nejhorší úspěšnost střelby. Stále se hledá klíčový střelec mužstva, zatím tři hráči dali dvě branky. Jihočeši také hráli nejvíce přesilovek a mají nejhorší procento úspěšnosti. Nejvíce ovšem zaostává na buly. Jasně nejhorší úspěšnost i počet vyhraných vhazování. Ani jeden z klíčových centrů nemá úspěšnost nad 50 %.

Silné stránky Jihočechů jsou kromě bojovnosti i disciplína, jelikož jsou druzí v počtu trestných minut a nejúspěšnější v bránění oslabení. Druhý největší počet hitů ukazuje na bojovnost a obětavost. Silnou stránkou je i brankář. Petr Kváča má nejvyšší procento úspěšnosti zásahů a šlo na něj nejvíce střel.

Statistiky baráže



ČEZ Motor České Budějovice
vs
HC Dynamo Pardubice
Michal Chovan – 6 (2+4)
Nejproduktivnější hráč
Marek Trončinský – 7 (1+6)
Chovan, Filmann, Čermák – 2
Nejlepší střelec
Rolinek, Nahodil, Tomášek, Ján Sýkora – 3
Michal Chovan – 4
Nejlepší nahrávač
Marek Trončinský – 6
Mitchell Filmann – 3 (2+1)
Nejproduktivnější obránce
Marek Trončinský – 7 (1+6)
Filip Novák – 10
Nejtrestanější hráč
Matěj Beran – 16
Petr Kváča 93,58% – 1,97
Brankáři: úspěšnost zásahů – průměr branek Martin Růžička 91,06% – 2,58
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....