Banes Motor České Budějovice
07.04.2017, Miroslav Mayer

CEB–PCE 2:4 – Motor padl počtvrté v řadě, v Budvar aréně se mu nedaří

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Motor začal další barážový zápas na svém ledě dobře, dal první branku a v první třetině se mu dařilo. Jenže ve druhé části byli hosté jasně lepší, Jihočechy přehrávali ve všech činnostech a dařilo se ji i dávat branky. Ve třetí části sice Budějovičtí přidali, ale na zvrat v zápase to nestačilo. Naděje na postup sice stále žijí, ale stále se zmenšují.

Třetí domácí barážový zápas přivítala v Českých Budějovicích vyprodaná Budvar aréna. Oba zápasy se předtím Jihočechům nevydařily a dokázali uspět právě jen v Pardubicích. Pokud chce Motor pomýšlet na postup, musí nutně vyhrát. V podobné pozici jsou ovšem i Pardubice.

Zápas začal netradičně, po chvíli hry zahříval trestnou lavici jeden muž z obou mužstev. Oba týmy si byly vědomy důležitosti zápasu a tak hra byla spíše nervózní, než krásná. Diváci se těšili, že Motor zabere při přesilové hře, ale Východočeši se bez velkých problémů ubránili. Nakonec se diváci dočkali. Čermák si za brankou obehrál zkušeného Rolínka, našel před brankou volného Michala Chovana, který prostřelil Růžičku. Po gólu se hra přeci jen o trochu zrychlila a bylo k vidění více šancí. Největší příležitost na vyrovnání měli Pardubičtí minutu před koncem třetiny, kdy Špirko byl sám před Kváčou , položil si ho, ale už se mu nepovedlo puk zvednout. Po dvaceti minutách domácí vedli o jednu branku.

Na začátku druhé třetiny dohrávaly ještě Pardubice přesilovku, ale Rolinek byl v brankovišti moc aktivní a fauloval Kváču. Ještě při hře čtyři na čtyři jel na Kváču Ján Sýkora, ale domácí gólman byl úspěšný. Hra byla nadále nervózní a nepřesná. Toho nakonec využili aktivnější hosté, když si Ján Sýkora zajel za modrou čáru, napřáhl se a trefil mezi beton a vyrážečku brankáře Kváči. Hosté po brance ožili, sevřeli Jihočechy v obranném pásmu a diktovali tempo hry. Navíc hráli přesilovku, kterou po krásné kombinaci zakončil Marek Trončinský a Pardubičtí se ujali poprvé vedení v zápase. Nadále byli hosté v tlaku a trenér Stavjaňa byl nucen vzít si oddechový čas. Ani to a další přesilovka však domácí tým nenastartovala a Východočeši na ledě vládli. Tomášek si krásně sjel před branku, vystřelil z první a Kváčova lapačky vystřelila včas. Vypadlo to, že třetí gól v domácí síti visí ve vzduchu, ale ve druhé části se tak nestalo.

Budějovičtí si byli vědomi, že musí hodně přidat, pokud chtějí hrát i nadále o postup. Na začátku třetiny tak domácí přidali na rychlosti, tlačili hosty před jejich brankáře. Hosté trestali z rychlého protiútoku, když při přečíslení dva na jednoho úspěšně zakončil Matěj Beran. Domácí však snížili vzápětí, když po kombinaci před Růžičkou trefil přesně Žiga Pavlin a Budvar aréna opět ožila. Motor hrál lépe než ve druhé části a snažil se být aktivnější v útoku, hosté spoléhali na rychlé brejky. S blížícím se koncem zápasu domácí ještě přidali a snažili se o vyrovnání. Dvě minuty před koncem trefil Rok Pajič horní tyčku. Minutu před koncem hráli domácí bez brankáře v šesti v poli, ale Pardubice toho dokázaly okamžitě využít, když Tomáš Rolinek trefil puk do prázdné branky. Motor tak prohrál i čtvrtý zápas v řadě a jeho naděje na postup tak významně klesly.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice