Banes Motor České Budějovice
13.10.2003, Antonín Vansa

Vyjádření zástupců HC České Budějovice

Stejně jako v loňské sezoně opouštějí kádr hokejistů HC České Budějovice tři hráči najednou. Zatímco v sezoně 2002/03 potkal tento osud obránce Gřegořka s Nedomou a útočníka Sailera, letos se s budějovickým dresem rozloučil gólman Hudáček, bek Suchánek a útočník Turek. „Teď k tomu nic říkat nechci, snad příští týden. Fakt nevím, co si mám myslet. Ale jestli si opravdu myslí, že je to ve mně...," říkal před Budvar arénou smutným hlasem Filip Turek. „Měli nejlepší smlouvy, měli patřit k tahounům, nepatřili!" oponuje Turkovi Pařízek.
O vyjádření k v pondělí uskutečněné čistce jsme požádali tři důležité osoby, spjaté s budějovickým klubem - generálního manažera ing.Jaroslava Pařízka, trenéra Jaroslava Pouzara a kapitána Luboše Roba.

Trenér HC České Budějovice - Jaroslav Pouzar

K Vladimíru Hudáčkovi - Hudy nebyl v nejlepší psychické pohodě, nešlo mu to a protože je brankář nejdůležitější osobou v mužstvu a manažer je zodpovědný vůči správní radě za výsledky mančaftu, došlo k vyřazení. Já do toho nemluvil, je to v kompetenci generálního manažera.
K Filipu Turkovi - Stejný případ jako Hudáček, protože ani tady jsem do toho nemluvil. Je to oslabení týmu, ale plně akceptuji rozhodnutí manažera.
K Rudolfu Suchánkovi - Pan Suchánek skončil ze zdravotních důvodů, tady toho moc říct nemůžu...

Generální manažer HC České Budějovice - ing.Jaroslav Pařízek

Sešli jsme se s panem prezidentem, viceprezidentem a jedním členem správní rady a rozhodli jsme tak, jak jsme rozhodli. Je čas mužstvo přebudovat a toto je zatím první krok. K otázce, proč se nesešla správní rada, řeknu, že kvůli změnám v kádru se nemusí scházet správní rada. Není v kompetenci správní rady, jestli tu bude hrát Petr, nebo Pavel. To je má starost.
K Filipu Turkovi - Turek byl sice nejlepší v kanadském bodování, ale přiznám se, že to není ukazatel. Dal jeden gól do prázdné a měl tři druhé nahrávky. Není to objektivní kritérium. Filip prostě nesplnil roli lídra mužstva.
K Vladimíru Hudáčkovi - Ani on nesplnil tu roli, za kterou byl v Budějovicích honorován. Dostane tedy šanci dvojice Kučera - Chábera. Není tajemstvím, že smlouvy Hudáčka a Turka patřily k nejvyšším v týmu a oni prostě nesplnili to, co jsme od nich čekali. Trpělivosti jsme měli hromadu, chtěli jsme jim dát čas a prostor i pod novým trenérem, ale nezvedli se. Proto byli z kádru uvolněni. Ale pozor - Nechci říkat, že za všechno může Hudáček a Turek! Dobře nehrají ani jiní. Jinak by asi bylo namístě Vláďovi a Filipovi poděkovat, protože odvedli v minulosti klubu dobrou práci!
K Rudolfu Suchánkovi - Ruda měl dlouhodobé problémy se zády, což je nejnamáhavější partie těla při hře hokeje. Přišel za mnou, že by rád skončil, tak jsem mu vyhověl. Ruda odvedl mužstvu skvělou práci a bude nadále působit u mládežnických týmů, jako trenér. Jako náhradu bych rád sehnal Standu Neckáře. Jsem s ním v úzkém kontaktu, doufám, že v týmu nakonec zakotví a pomůže mu v této těžké situaci.

Kapitán HC České Budějovice - Luboš Rob

Jestli po mě chceš, abych ti tady řekl, co si myslím o těch jednotlivých odchodech, tak neuspěješ. Nám to řekli před tréninkem a přiznám se, že je to pro mě teď ještě moc čerstvé. Nějaké tahy asi přijít musely, ale teď se k tomu fakt vyjadřovat nebudu a nechci. Nevím totiž jestli by to bylo dobře. Já teď jen věřím, že to mužstvo se zvedne. Musíme tomu věřit. Teprve čas ukáže, jestli to přineslo své ovoce, nebo ne.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....