Banes Motor České Budějovice
18.02.2017, Denisa Józsová

JUN: CEB - JIH 4:3p - Urputný boj rozhodl Farka v prodloužení

Zápas čtyřicátého druhého kola odehrál Motor s Jihlavou. Úvod vyšel domácím skvěle, a již po 75 vteřinách se dostali do vedení. Jenže Budějovičtí ani jednou neodskočili na rozdíl dvou gólů a Dukla vždy dokázala srovnat. Proto došel zápas až do prodloužení, kde rozhodl o bonusovém bodu pro domácí Farka. Největší podíl na vítězství měl tandem Jakub Káník (1+3) a Jakub Doktor (1+3).

Utkání začalo ve svižném tempu. Utekla minuta a čtvrt a v Budvar aréně byl vidět první gól. Doktor si objel branku, vypálil, ale Brož stihl puk vyrazit, jenže jako první si kotouč nejrychleji našel Jakub Káník, jenž otevřel skóre zápasu. Domácí byli dále aktivnější, ovšem ani jedna ze střel neměla gólové parametry. Jihlava se více připomněla až v páté minutě, kdy dobrou střelu Geiera Patera zvládl zlikvidovat. Budějovičtí také spáchali několik přestupků proti hokejovým pravidlům a nechali Duklu vyrovnat utkání, když Jihlavští hráli přesilovou hru pět na tři. Váňa našel svým milimetrovým pasem Tomáše Mejzlíka, který svou střelou nedal Paterovi šanci. Avšak neuběhly ani čtyři minuty a Motor opět vedl o gól. Svou ranou vrátil vedení domácím Jan Radoš. Jihočeši pak opět přebírali otěže zápasu, ale gól již nevstřelil. Největší šanci měl Guman, jehož pěkná rána skončila na tyči jihlavské branky. Domácí tak šli do kabin s jednobrankovým vedením.

Začátek druhé třetiny Motoru trochu utekl a Dukla byla jednoznačně nebezpečnější. Nejdříve se dostával do šance Srnský, ale Patera byl připraven. Přesto Jihlava vyrovnala. Guman ztratil puk ve svém obranném pásmu a rázem zde bylo přečíslení dva na jednoho. Vojtěch Maštera nic nevymýšlel a jeho střela mezi nohama srovnala skóre. Hra poté plynula a hlavně až druhá polovina třetiny byla velmi zajímavá. Nejdříve měla dvě velké šance Jihlava. Jako první Geier tečoval kotouč těsně před domácím brankářem, který přesto stihl své betony zaklapnout včas. Pak přišla velká chvíle Patery. Srnský nebezpečně pálil, ale domácí brankáře zvládl puk vyrazil alespoň vedle sebe, tam byl připravený Mejzlík, na kterého zívala prázdná brána, ovšem Patera fantasticky stihl vložit do střely lapačku a puk zastavit před brankovou čárou. Na druhé straně byla k vidění také velmi slibná akce. Guman našel zadovkou Bártu, který si povodil protihráče a naservíroval puk Slobodovi, jenž, nevystřelil z první, ale chvíli počkal, Brož vyrazil a Guman, který byl tísněn nedokázal dorazit kotouč za záda jihlavského brankáře. I Přesto stihl ještě domácí vstřelit branku v početní výhodě šest vteřin před koncem druhé části. Káník poslal puk na volného Jakuba Doktora, jehož střela od modré skončila v síti. I do druhé přestávky tak šli domácí s jednogólovým náskokem.

Třetí část začala velkou šancí Dukly, která se dostala do přečíslení tři na jednoho, ale střelu zvládl Patera vyrazit. Vzápětí bylo k vidění přečíslení i na druhé straně. Guman našel volného Slobodu, jehož střelu z první Brož vyrazil. Poté přišla hluchá pasáž hry. Až konec třetiny přinesl zajímavé události. Nejdříve Guman vyslal v oslabení do útoku Bártu, jemuž puk nejprve přeskočil hůl, ale stejně ho dokázal dojet a bekhendem zakončit, ale puk se zastavil nejspíše na tyčce. Když nedal gól Motor, prosadila se Jihlava v přesilovce. Heinrich našel pasem přes třetinu Tomáše Mejzlíka, který nedal svou ranou Paterovi šanci. Jelikož už se nikdo jiný neprosadil, šlo se do prodloužení.

V něm byly šance na obou stranách, jako největší se ukázala střela Tintěry, která se odrazil od horní tyče. Ale přece jen se v prodloužení rozhodl a zvítězil domácí Motor. Jan Farka překonal Brože střelou mezi rukou a tělem a připsal svému týmu bonusový bod.

Ohlasy po zápasu

uboš Rob (HC Motor České Budějovice): Zápas se pro nás vyvíjel příznivě, bohužel v poslední třetině došlo k vyrovnání, když jsme za stavu 3:2 mohli dát na 4:2, ale Jihlava po naší chybě gól dala. Byl to urputný vyrovnaný zápas se šťastným koncem pro nás.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice