Banes Motor České Budějovice
20.02.2017, Filip Kortus

Starší dorost čeká v play off Chomutov

Play off otevírá svou bránu. A jako první jimi v mládežnických kategoriích projde starší dorost. Celek trenéra Radka Bělohlava čekají ve vyřazovacích bojích Piráti Chomutov, se kterými dorostenci v nedávném měření sil zvítězili jasně 4:0. Úvodní utkání se hraje v pátek na ledě Chomutova.

Mají za sebou náročnou základní část. Ve čtyřiceti čtyřech kolech uhráli šedesát dva bodů, čímž si s předstihem zajistili play off. Do něho se nominovali už po první základní části, když postoupili do nadstavby A zaručující vyřazovací boje. V nadstavbě sice obsadili poslední dvanáctou příčku, přesto nemusí vůbec smutnit. To nejdůležitější mají před sebou a teprve teď se ukáže, jak na tom kdo je.

Svěřenci Radka Bělohlava v sezoně hned několikrát smolně prohráli, přestože měli nad soupeřem navrch a dokázali ho přehrát. Dokumentuje to i fakt, že za celou základní část vyprodukovali nejvíce střel ze všech týmů! Souvisí to však i s tím, že staršímu dorostu se po většinu základní části nedařilo v koncovce, což trenéry nejednou trápilo. To vše teď mohou napravit a vynahradit. Je tu totiž nejdůležitější a rozhodující část sezony. Play off!

Soupeřem staršího dorostu bude v osmifinále Chomutov. Na pátý tým tabulky se podrobně zaměříme v průběhu týdne, ale shrňme alespoň nejpodstatnější informace. Série začne v pátek na severu Čech, pokračovat se bude hned další den. Na jihu Čech se bude hrát v úterý a případně i ve středu. Možný rozhodující pátý duel by se hrál znovu v sobotu v Chomutově.

Rozpis utkání v sérii
1. utkání - 24. února: Piráti Chomutov – Motor České Budějovice
2. utkání - 25. února: Piráti Chomutov – Motor České Budějovice
3. utkání - 28. února: Motor České Budějovice – Piráti Chomutov
Případné 4. utkání - 1. března: Motor České Budějovice – Piráti Chomutov
Případné 5. utkání - 4. března: Piráti Chomutov – Motor České Budějovice

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....