Banes Motor České Budějovice
29.01.2017, Marek Baloun

MDO: CEM–LET 6:1 - Letci opět poraženi dvěma hattricky

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Letci, hrající v okleštěném počtu dvanácti hráčů, byli Motoru důstojným soupeřem, nakonec ale nedokázali odolat nastartované dvojici Jakub Čížek-Pavel Novák, kteří oba zaznamenali tři góly a tři asistence a cenné tři body tak již potřetí bere Motor.

Už od počátku viděli diváci svižnou hru, která pěknými šancemi jen překypovala. Už po dvaceti vteřinách od úvodního buly měli oba gólmani po jednom zákroku a to jasně značilo, že nebude jejich poslední. Iniciativu měli zpočátku Letci, kteří několikrát prozkoušeli Dvořákovo pozornost, včetně například i dvou přesilovek. Motor si ale častěji vytvářel šance, které ale Zoluděv bravurně ničil. Nejblíže první brance, tak byl kapitán domácích Jakub Čížek, který se nejlépe vyznal ve skrumáži, která vznikla před Zoluděvem po střele jednoho z Jihočechů, jeho bekhendem zvednutý puk mířený do růžku branky ale letěl mimo. Mladík s šestnáctkou na zádech, ale nepolevil a Budvar aréna tak na začátku poslední minuty viděla hned dva góly. Nejprve Pavel Novák přesně našel už zmíněného Jakuba Čížka, který úplně osamocen a postaven v kolmici na Zoluděva zamířil k pravé tyčce, kam sice pražský gólman stihl přesunout beton, puk mu jím ale propadl a čárový rozhodčí zastoupil hlavního v uznání gólu. Hned o osmnáct sekund později si borci role obrátili a po pěkné přihrávce Čížka, která Zoluděva rozhodila, si mohl zajásat i sám Pavel Novák.

Druhé dějství začalo v podobném stylu jako to první. Na oba brankáře létaly spršky střel a dorážek a žádný kousek jejich výstroje nezůstal nevyužit. Nejlépe to předvedl Timofey Zoluděv, který ukázal své reflexy, když musel zastavovat odražený puk mířící za jeho záda do odkryté branky. Pražský gólman se ale natáhl a rychle mávl lapačkou. Opět to byl ale první Motor, kdo se trefil za brankovou čáru. Krátce po skončené přesilovce pět na tři se při hře v oslabení po střele Petra Dekreta dostal k puku velmi produktivní Jakub Čížek a byl z toho jeho druhý a pro Motor celkově třetí gól. To rozproudilo jak v hledišti, tak na ledě emoce a Letňany razantně přitvrdily, čemuž se Motor musel přizpůsobit. To ho ale stálo čistý štít, když při signalizovaném trestu Petros Tzovairis přihrál Janu Hlaváčovi, který si rozpohyboval Dvořáka a poslal puk za čáru jen pár centimetrů pod gólmanovým rozkrokem. Poté se na ledě strhla bitka a při sníženém počtu hráčů se opět ukázal Jakub Čížek, který hned po buly dostal přihrávku od Pavla Nováka prudkou ranou si zkompletoval hattrick.

Třetí třetinu už chtěl Motor pouze dohrávat, Letci se ale snadno vzdát nechtěli a Dvořák si tak mohl zaznamenat dalších několik zákroků, když mu střely většinou zůstaly na betonech. Za svá záda ale žádnou černou placku nepustil. To jeho protějšek stačil inkasovat ještě dvakrát. Nejprve se opět ukázala trojice Novák-Čížek-Hollar, když Pavel Novák po krátké kombinaci našel mezeru, kterou Zoluděv nepokryl. Korunu celému utkání pak dal padesát devět sekund před koncem, když využil nabídky Jakuba Čížka a dorážkou do osobních statistik zapsal nejen sobě hattrick, ale produktivnímu kapitánovi také třetí asistenci a českým Budějovicím cenné tři body.

Ohlasy po zápasu

Ladislav Kolda, HC Motor České Budějovice: ,,Bylo vidět, že jsme v silnější sestavě, střelecky se opět prosadila první lajna. Měli jsme zbytečně moc vyloučených, nechávali jsme příliš oken v obraně a nechávali jsme se soupeřem přečíslit. Naštěstí gólman všechno vyřešil a utkání pro nás dopadlo dobře.

Tomáš Blažek, HC Letci Letňany: ,,Mrzí nás, že jsme nemohli přijet v silnější sestavě, protože nás stále trápí nemoci. Vyrovnaný utkání, domácí byli trošku silovější, my jsme si vypracovali dostatek šancí, aby to neskončilo 6:1, bohužel to proměňování šancí bylo z naší strany mizerné. Asi jsme neměli na to vyhrát, ale uhrát lepší skóre jsme mohli. Dost nám to utkání zkazil pan rozhodčí. (osobní názor trenéra)"

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....