Banes Motor České Budějovice
07.01.2017, Denisa Józsová

JUN: CEB - MHK 4:6 Po dramatickém utkání si Hradec odvezl všechny body

Druhý domácí zápas v novém roce čekal juniory s Hradcem Králové. V předcházejících zápasech vždy zvítězil Motor a chtěl toho docílit i tentokrát. Jenže po divokém utkání, kde nakonec padlo celkem deset gólů, si všechny tři body odvezl Mountfield za výhru 6:4. Jan Bárta si připsal dva body (1+1).

Domácí začali utkání opět aktivně. Tejko se dostával do samostatného úniku, ale jeden z hradeckých obránců ho dokázal dojet a zakončení mu znepříjemnit. Největší šance první třetiny byla v šesté minutě po odrazu puku od zadního mantinelu, který se odrazil za záda Bechného, jenž si vyjel a málem si srazil puk do vlastní brány. Nakonec to za něj dokázali vyřešit obránci, kteří zastavili puk někde u brankové čáry. Budějovičtí měli více nebezpečných šancí v první třetině, ale žádnou z nich neproměnili ve vedoucí gól. Do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Druhá třetina nezačala v takovém tempu jako ta první a k vidění byla spousta nepřesných přihrávek. Ani jeden z týmů se nemohl dostat skrze střední pásmo. Hradecký hráč dostal desetiminutový osobní trest, když se mu nelíbil jeden z výroků rozhodčího. Jako první se prosadil Mountfield. Po odrazu puku, který se odrazil proti fyzikálním zákonům, se k němu dostal Hroudný a poslal pas na Filipa Moníka, který svou střelou, která byla ještě možná tečovaná jedním z domácích hráčů, poslal Hradec do vedení. Rázem mohlo být vyrovnáno. Doktor se natlačil k zakončení bekhendem, jeho střelu Bechný vyrazil ramenem před sebe, zde si puk nejrychleji našel jeden z útočníků domácího týmu, který trefil spojnici tyčí. I další gól vstřelil Hradec. Štohanzl se zmocnil puku na modré, odkud ho posílal na bránu, kde se ho po teči jednoho z domácích zmocnil František Hnik, který ho poslal pod padajícím Němcem. A pro domácí bylo ještě hůř. Třetí gól Mountfieldu vstřelil Patrik Hidveghy. To už na Němce bylo moc a své místo přenechal Ovsjannikovi. Jenže Jihočeši zápas nevzdali. Jeden z Hradeckých váhal s vyhozením kotouče a puku se zmocnil Jan Bárta, který střelou po ledě překonal Bechného. Hned nato se nechal vyloučit Šalda a Motor šel do přesilovky. Tu po osmnácti vteřinách zužitkoval Miroslav Tejko a vrátil Budějovice do hry. A hned tu byl další gól a vyrovnání stavu. Bárta zavezl puk do útočného pásma a naservíroval ho Lukáši Matysovi, který se svou střelou nemýlil. A došlo ke střídání gólmanů i na druhé straně. Do hry se dostal Matěj Bartozel. Poté si ještě Kynčl málem vstřelil vlastní gól, ale do kabin se šlo znovu za vyrovnaného stavu, tentokrát 3:3.

Úvod třetího dějství se Motoru povedl a dostal se poprvé v zápase do vedení. Tejko vybojoval puk za hradeckou bránou a poslal ho před bránu, kde byl úplně volný Jakub Káník, který se v zakončení nemýlil. V přesilovce mohli Hradečtí vyrovnat, to když nahození jen škrtlo Ovsjannikovu lapačku a puk se odrazil do horní tyče. Jenže Mountfieldu se přece jen podařilo srovnat. Špatné střídání zapříčinilo, že se k puku dostal Tomáš Hofman, jehož střela zaplula do růžku brány domácího gólmana. A o devět vteřin dokázali Hradečtí zápas otočit ve svůj prospěch. Náskok jim vrátil Radim Šalda. Domácí mohli záhy srovnat, ale Bárty přihrávka na Káníka byla o kousek delší, než by budějovičtí hráči potřebovali. Motor to ještě zkusil v šesti, ale místo skórování inkasoval. Dufek získal puk v obranném pásmu, poslal ho na Hnika, který jel s Martinem Štohanzlem na bránu a druhý jmenovaný se puku dotkl jako poslední. Štohanzl tak určil stav dnešního utkání.

Ohlasy po zápasu

Luboš Rob (HC Motor České Budějovice: Dneska se ten zápas pro nás nevyvíjel dobře, prohrávali jsme 3:0, ale během pěti minut se nám to povedlo otočit, a nakonec jsme vedli o gól. Přestože se nám dnes plno věcí nedařilo a měli jsme kádr oslabený o dva hráče, takže jsme měli jen čtrnáct hráčů. Hlavně chyběl Patýs (Patera - pozn. red.) a samozřejmě Guman. Bral bych i bod, bohužel kluci se nadřeli a jedním špatným střídáním jsme ten zápas na konci ztratili. Musíme se připravit na další utkání.

Aleš Krátoška (Mountfield Hradec Králové): Vlastně my jsme předešlá tři utkání s Budějovicemi prohráli. Dva o gól a ten třetí zápas nám dali gól do prázdné brány, takže dneska jsme chtěli vyhrát. Stav utkání se pro nás vyvíjel velmi dobře, protože jsme šli do vedení 3:0, ale Budějovice to dokázali otočit, ale my jsme to, řekl bych až zázračně, otočili, takže jsme vyhráli 6:4, za což jsme za samozřejmě rádi. Myslím, že dnes byli oba trenéři hodně vynervovaní, protože takovéhlo obraty v utkání trenéři těžce nesou. Pořád žijeme na to osmé místo a uvidíme, jak to bude dál.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....