Banes Motor České Budějovice
17.12.2016, Denisa Józsová

JUN: CEB - LIB 2:1 Juniorka si připsala čtvrtou výhru v řadě

V rámci dvacátého osmého kola přijel na jih Čech soupeř ze severu - Liberec. K vidění byl hokej plný osobních soubojů, kdy soupeři si nedarovali ani kus ledu. Nakonec si všechny tři body do tabulky zapsal domácí Motor za výhru 2:1. Budějovičtí byli první dvě třetiny lepším týmem a v celkovém součtu si výhru zasloužili. Rozhodující gól vstřelil Jan Bárta.

První třetina začala velkou šancí hostů, kdy Chrtek se hnal sám na gólmana, ale jeden z obránců Motoru se stihl vrátit a zakončení mu sebrat. Budějovičtí si zahráli přesilovku. A ta se jim povedla náramně. Po přihrávce od Farky se k puku dostal Jakub Doktor, který spíše střelou na teč chtěl najít někoho ze svých spoluhráčů před bránou. Střelu sice nikdo netečoval, ale i tak propadla Žajdlíkovi mezi betony. Domácí byli i ve zbytku první části lepším týmem, ale žádný gól, ba ani gólovou šanci nepřidali. Ještě Šulek byl vyloučen a Liberečtí tak mohli další část začít v početní výhodě, která trvala ještě minutu a půl.

Jenže Budějovice dobře bránily a nepouštěly Tygry do zakončení. Naopak se po vypršení trestu prosadili hráči Motoru. Šulek poslal puk na volného Jana Bártu, a ten dokázal vstřelit druhý gól domácího týmu v utkání. Druhá třetina přinesla více šanci na vstřelení gólu než část první. Tejko pálil velmi dobře a nebezpečně, ale mířil těsně vedle Žajdlíkovy svatyně. Poté se hnali Jihočeši dva na jednoho, ovšem v této situaci se zaskvěl Korecký, který výborným zákrokem zabránil přihrávce na volného hráče Motoru, který by zakončoval do prázdné brány. Pak se také ukázali hosté. Průžkova velmi dobrá střela šla těsně vedle Paterovy brány. Nato jeli domácí opět dva na jednoho. Tentokrát přihrávka již prošla, ale Tejkovi šel pas na brusle a puk nedokázal zpracovat. Bárta mohl vstřelit svůj další gól, ale svůj únik nepřetavil v další branku. Liberečtí se ke konci třetiny hnali prakticky tři na nikoho, ale skvěle se stihl vrátit kapitán týmu Doktor a soupeři s pukem v pravý moment nadzvihl hokejku, a ten díky tomu nemohl přihrát svým spoluhráčům.

Liberec věděl, že jestli chce se zápasem něco udělat, musí zlepšit svůj herní projev. To se mu povedlo hned na začátku třetí části. Kunst vypálil od modré, střelu zblokoval jeden z budějovických obránců. Jenže puk si nejrychleji našel Ondřej Chrtek a bekhendovou střelou poslal puk k tyči. Snížil tak stav utkání na rozdíl jednoho gólu. Velkou šanci měli ještě domácí, ale Tejko v úniku nedokázal Žajdlíka prostřelit. Ke konci třetiny měl Liberec opravdu velký tlak. Budějovičtí si to ještě zkomplikovali, když se nechal vyloučit Guman za podražení. Tygři udělali to, co by udělal každý tým – odvolali svého gólmana a zkusili to v šesti. Liberec měl tlak, ale Paterovi hodně pomohla obranná čtyřka, která padala do střel, a když něco prošlo spolehlivý Patera to pokryl. Motor tak vyhrál čvrtý zápas v řadě.

Ohlasy po zápasu

Milan Kupka (HC Motor České Budějovice): Ve dvou dnech to byl druhý těžký zápas, i když jsme včera dali více gólů, tak lehký zápas to rozhodně nebyl. Dnes to byl těžký zápas, soupeř byl kvalitní, dohrával nás, ovšem kluci se s tím zhostili. Řekli jsme jim, že tu musí přijmout, a ať hrají stejně jako soupeř. Pro nás bylo klíčové vedení 2:1, i když jsme si to zkomplikovali gólem ze začátku třetí třetiny. Ale kluci to odehráli perfektně a musím jim za to poděkovat.

Valdemar Jiruš (Bílí Tygři Liberec): Těžko se mi to hodnotí, protože si myslím, že na bod jsme mohli dosáhnout, dát to utkání do prodloužení. Ale byli jsme málo aktivní a málo jsme stříleli. Při naší power play jsme se skoro nedostali do šance, protože soupeř to zahrál velice solidně. My jsme dostali gól z přesilovky a poté nás soupeř nachytal, když jsme zbytečně vrátili hru a naše špatná rozehrávka pustila soupeře do vedení 2:0. My jsme sice dali kontaktní gól, ale trošičku nám chyběly síly. Včera jsme sehráli těžké utkání a dnes nám nezbyla síla na závěrečný tlak. Také se od nás trochu odvrátilo štěstí. Troufnu si říct, že první dvě třetiny jsme tahali za kratší konec. Potom si myslím, že byl šťastnější. Gratulujeme soupeři k výhře a my se budeme připravovat na další utkání.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....