Banes Motor České Budějovice
16.12.2016, Anežka Vacíková

SDO: CEM – ZLN 3:5 – Starší dorost prohrál další zápas

ČESKÉ BUDĚJOVICE — V pátek přivítali hráči HC Motor České Budějovice na svém ledě PSG Zlín. Byl to pro oba týmy poslední zápas před vánocemi. Ve 32. kole NOEN extraligy staršího dorostu zvítězil Zlín a odváží si tak tři body.
První třetina přinesla opravdu vyrovnaný hokej. I přesto jsme ale měli možnost vidět hned tři gólové trefy. Jako první se prosadil Zlín. Jednalo se o velmi nepříjemný gól pro domácí. Od modré čáry vypálil Matěj Pröschl na Svobodu, který byl lehce vyjetý ze své brány. Svobodovi ale kotouč vypadl z lapačky přímo za jeho záda. V hráčské mele se nějakým způsobem puk dostal do budějovické brány. Asistoval mu Sebastian Fajkus. Druhý gól patřil hráčům Českých Budějovic. Gól krásnou střelou poslal do zlínské brány Tomáš Prášil bez asistence. Třetí gól padl opět do branky domácích. Při hře 4/4 se dostal přímo před Svobodu Vojtěch Dobiáš a zavěsil úspěšně puk do budějovické brány, opět bez asistence. V průběhu třetiny bylo k vidění hned několik šancí na obou stranách, i tak ale skóre po první třetině skončilo 1:2.

Druhá třetina byla z pohledu domácích možná až příliš nedisciplinovaná, co ukazuje i poměr vyloučení ve druhé třetině 6:2, to znamená 12 trestných minut plus 10 minut osobní trest pro Vojtěcha Krcha. Hned ze začátku druhé třetiny ztrestal jedno z těchto vyloučení Matyáš Hamrlík, když přesně mířenou střelou k Svobodově pravé brankové tyči poslal své spoluhráče již do dvoubrankového vedení. Jako další se ale prosadili domácí. Krásný gól pro domácí při vlastním oslabení vstřelil Lukáš Matys, který si nádherně pohrál s Hufem. Nejprve ho blafákem navedl na jednu stranu brány a puk pak nasměroval do v podstatě prázdné brány za Šafářovy asistence. Další gól patřil opět domácím a postarali se o něj střílející Daniel Dudáček za asistence Egerta a Tomana. Jinak byla tato třetina opět velmi vyrovnaná a i přes v podstatě neustálé vylučování se domácím dařilo udržet se Zlínskými krok.

První polovina třetí třetiny byla stále velmi vyrovnaná, ale hráči Motoru se dostávali víc do šancí a dokázali si puk déle udržet. Vylučování také velmi výrazně pokleslo. Až čtyři minuty před koncem se podařilo Zlínu vstřelit gól. Menší strkanice před Svobodovou bránou mu naprosto zastínila výhled a tak se Davidovi Lekešovi podařilo za asistence Jana Marka dostat puk až za Svobodova záda. Následovala tyčka Hufovi brány od střely budějovického Lukáše Práška. Následně šli domácí do hry v šesti hráčích bez brankáře. Výsledkem tohoto rozhodnutí byl poslední dnešní gól a díky zlínskému Vojtěchovi Dobiášovi, který přes celé hřiště trefil Svobodovu prázdnou bránu bez asistence. I přes veškerou snahu hráčů Českých Budějovic se jim ale už výsledek žádným způsobem změnit nepodařilo.

České Budějovice tedy navazují na včerejší prohru a tři body putují do Zlína. Touto výhrou se Zlín dostává na desátou pozici v NOEN tabulce extraligy staršího dorostu o dva body nad Motor. Zlín si toto vítězství také dal jako předvánoční dárek.

Ohlasy po zápasu
Mgr. Milan Dančišin (Č. Budějovice) – Těžko se dá vyhrát, když jsme ve druhé třetině měli 12 trestných minut. Kluci bojovali, ale my děláme hrozný chyby jako na začátku sezóny a soupeř je trestal.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....