Banes Motor České Budějovice
15.12.2016, Anežka Vacíková

MDO: CEM – PLM 2:5 Mladší dorost poslední zápas před Vánocemi prohrál

Č. Budějovice - čtvrteční podvečer přinesl 24. kolo ELIOD extraligy mladšího dorostu. Odehrál se poslední zápas před Vánoci pro oba týmy. Nakonec si všechny tři body odváží zaslouženě Plzeň

První třetina byla ukázka skvělé práce hostů. Jako první se ve vlastním oslabení prosadil Martin Lang, kdy se mu za asistence Radka Mužíka podařilo uniknout a jeho samostatný nájezd zakončil umístěním puku do Dvořákovy sítě. Jako druhý v této třetině si gól připsal při přesilovce 3/5 Radek Mužík, za asistence Filipa Přikryla, a brankáře Lukáše Pilce. Jako třetí se prosadil Jakub Váchal při hře 4/4 při asistenci Radka Mužíka. Tato třetina patřila hlavě hostům a dokazuje to i skóre po této třetině a to 0:3.

Do druhé třetiny nastoupil za České Budějovice místo Marka Dvořáka do brány Dominik Ludvík. Hned ze začátku druhé třetiny se také domácím podařilo vstřelit gól také do brány Plzně. Jakubovi Čížkovi se podařilo uniknout plzeňským obráncům a za asistence Šimona Kubíčka také prostřelit Picla. Následovalo mnoho vyloučení. V osmé minutě při plzeňském oslabení bylo také trestné střílení z důvodu podražení na plzeňského Martina Langa. Ten ale toto trestné střílení neproměnil. Ludvíkovi se podařilo jeho střelu skvěle pokrýt. Půl minuty před koncem druhé třetiny se Plzeň vrátila na třígólový náskok díky střele Martina Langa. V polovině této třetiny také značně poklesla převaha Plzně a mohli jsme vidět hned několik povedených šancí i na straně Českých Budějovic.

Třetí třetina už byla z pohledu obou týmů velmi vyrovnaná. Ze začátku třetiny si ještě třetí plzeňský gól v tomto zápase připsal Martin Lang za asistence Filipa Přikryla při přesilové hře. Druhý gól Českých Budějovic si připsal Václav Svach, který přesnou střelou ukotvil puk do Pilcovy brány. Do konce utkání se oba týmy jen přetahovaly o kotouč a snažily se vytvořit gólové šance. Žádná tato šance se už ale nekonala.

V první polovině utkání měla rozhodně navrch Plzeň. České Budějovice se ale až do posledních vteřin zápasu nevzdaly, přesto dnešní zápas končí šťastněji pro tým hostů a tři body putují do Plzně.
Ohlasy po zápasu

Ladislav Kolda (trenér Č. Budějovic): Plzeň byla jednoznačně lepší. My jsme v první třetině udělali chyby. Celý zápas byly rozhodně lepší než my a my jsme akorát ten výsledek korigovali a z naší strany to rozhodně nebyl dobrý výkon, prostě nás přehráli.

Jan Snopek (asistent trenéra Plzně): Zápas nebyl, nechci říct kvalitní, prostě měl nějaké parametry, ale my jsem od nás čekali trochu lepší výkon, stabilnější v obraně a nekontrolovatelný. Mohlo to skončit stejným výsledkem na obě strany, což jsme samozřejmě nechtěli. Chceme kontrolovat naši hru a dnes se nám to prostě nedařilo. Byl to opravdu úplně zbytečně nepohlídaný zápas, po první třetině jsme to měli víc kontrolovat. Naši lehkovážností a nedisciplinovaností jsme dopustili, že se hrálo 60 minut o výsledek.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....