Banes Motor České Budějovice
14.12.2016, Pavel Kortus ml.

Nouzova one man show: Pět gólů se povede dát jednou v životě

České Budějovice - Pět tisíc diváků nemohlo spustit oči z domácí první řady a zejména z hráče s číslem 55 na zádech. Tomáš Nouza prožil s Přerovem mimořádný večer. Vstřelil pět branek svého týmu a jasným směrem jej nasměroval k vysoké výhře 8:0. "Padlo mi tam všechno. Takový zápas se povede jednou v životě," usmíval se po zápase šťastný střelec.

Na zápas s Přerovem jste se musel vyspat do růžova, když jste soupeře potopil málo vídaným pětibrankovým představením.
Nevím, čím to bylo, spal jsem normálně. Měl jsem i běžnou přípravu jako na každý jiný zápas. Dát pět gólů, to se povede jednou za život. Nicméně fantasticky zahrála celá naše lajna a mým spoluhráčů patří velký dík.

V seniorské kategorii jste dal pět gólů poprvé v kariéře?
Ano. V Mladé Boleslavi jsem jednou dal čtyři góly za zápas. Samozřejmě v mládeži jsem někdy dal i víc branek v jednom utkání.

V podobných zápasech se často stává, že za rozhodnutého stavu přichází ztráta motivace. Ve vašem případě to ale vypadalo spíš naopak.
S Přerovem je těžké ztratit motivaci. Je to houževnatý soupeř, který hraje fyzicky náročný hokej. Vypustit souboj nebo do něj jít nepřipravený znamená riziko zranění. I proto jsme museli hrát celých šedesát minut.

Zejména ve třetí třetině to vypadalo až na pomstu za loňské čtyři porážky v základní části a tvrdou bitvu ve čtvrtfinále play off.
To bych neřekl. Pokud chceme hrát s Přerovem, tak se musíme vyrovnat jejich tvrdosti a rychlosti. První třetina z naší strany nebyla úplně optimální, rozebrali jsme si to v kabině. Druhá a třetí třetina už byla podle našich představ.

Utkání jste rozhodli právě ve druhé třetině čtyřmi góly, kdy jste dobře napadali a donutili soupeře k chybám v obraně, které následně rozhodly.
Přidali jsme na bruslení a důrazu, což nám v první třetině chybělo. Když budeme hrát takhle, tak musíme porazit úplně každého!

V poslední době jste gólů jako tým moc nestříleli, s Přerovem jste skórovali hned osmkrát. Protrhli jste tím střeleckou smůlu?
Máme styl hry, který máme od začátku sezony a neměníme ho. Některé zápasy nám vyjdou víc, některé méně. S Přerovem nám zápas gólově vyšel, ale styl hry máme pořád stejný.

A vy osobně? Po nepříliš povedeném vstupu do sezony vám to začalo v prosinci padat.
Cítil jsem, že začátek sezony jsem neměl dobrý. Ale dělal jsem věci pořád stejně jako celý život a věřil jsem, že se to zlomí. Akorát jsem změnil hokejky, s těmi jsem se na začátku roku trápil. Teď už je to lepší. Ale neznamená to, že budu pravidelně dávat pět gólů. To už asi nikdy nedám (směje se).

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....