Banes Motor České Budějovice
26.11.2016, Filip Kortus

Z prohry se poučíme a půjdeme dál, říká Petr Kváča

Ani napočtvrté v dresu Motoru neinkasoval více jak dvakrát a drží si velmi dobrá procentuální čísla. Brankář Petr Kváča dobrými zákroky nezabránil výhře Dukly Jihlava na ledě Budvar arény, hosté z Vysočiny si letos jako první odvezli všechny body. Při vítězné trefě Davida Březina měl Kváča těžkou úlohu. "Puk byl tečovaný a zapadl tam," litoval po utkání.

Co dnes chybělo k zisku bodů?
Podle mého jsme byli lepším týmem, ale nedokázali jsme vstřelil více než jednu branku. Zradila nás koncovka. Chybělo nám v ní malinko štěstíčka. Nevadí, jede se dál a příště vyhrajeme.

Překvapila vás dnes Jihlava něčím nebo hrála svůj typický houževnatý hokej?
Hraje pořád stejně ten důrazný, defenzivní hokej. Dobře hlídají modrou čáru, přes kterou se s nimi špatně přechází. Kluci přesto hráli dopředu výborně, ale prostě jim to tam dnes nepadlo. Poučíme se z toho a půjdeme dál.

Čím to, že s jedinou Jihlavou jste za dva vzájemné duely nedokázali urvat ani bod?
Každý zápas je jiný, ale už se s těmi soupeři známe, základní část už je za půlkou. Snažili jsme se na ně co nejlépe připravit, ale bohužel to ani napodruhé nedopadlo.

Chtěli jste vyhrát o to více, že byla Budvar aréna vyprodaná?
Nad tím jsme nepřemýšleli, jestli je vyprodáno nebo není. Pro nás je to zápas jako zápas, ale diváci byli fantastičtí a patří jim velký dík.

A diváci ocenili váš výkon i přes prohru.
To je skvělé. Fanoušci nás drží, stojí při nás, i když se nedaří. Jeden zápas se nic neděje, ale příště už zase musíme zapnout na sto procent.

Poprvé jste prohráli na domácím kluzišti, každá série jednou končí. Je „dobře“, že to přišlo v době, kdy jste měli na čele tabulky náskok šesti bodů?
Přesně tak by se dalo říct. Abychom zase trochu spadli na zem, začali poctivě makat. Vrátit se k tomu abychom hráli jednoduchý, rychlý hokej a přehrávali soupeře. Máme na co navazovat.

Dalo se s vítěznou brankou Davida Březiny vůbec něco dělat? Trefil to opravdu dobře.
Určitě dalo. Březina dostal puk „mezi čárky“, vypálil golfákem a padlo mu to tam. Naneštěstí to přede mnou tečoval Martin Mazanec a puk ještě o něco málo změnil směr. Stává se to a příště takovou vítěznou branku můžeme dát my.

Za Motor jste letos naskočil do čtyř utkání a zatím si držíte průměr 1,5 inkasovaných branek na zápas. S touto bilancí můžete být spokojen, ne?
Na statistiky vůbec nekoukám. Chytám pro tým, důležité je, jak se daří mužstvu. Chci, aby se vyhrávalo a to se dnes nepodařilo. Tím spíš na sobě musím pracovat.

Jste nějak domluveni s trenéry, jak budou nasazovat brankáře dál? Kdo bude chytat v Třebíči?
Neřešíme to s trenéry. Vždy se dozvíme v den zápasu, kdo chytá a tak to je. Teď jsem dostal čtyřikrát příležitost já, příště ji může dostat David.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....