Banes Motor České Budějovice
11.11.2016, Michal Špírek

Antonín Stavjaňa: Místní atmosféra hodně soupeřů doslova semele

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Prvním hostem offline rozhovoru aktuální sezóny byl hlavní trenér ČEZ Motor Antonín Stavjaňa. Během pár hodin ho fanoušci zasypali množstvím dotazů a dotkli se zajímavých témat - ať už třeba ohledně možného posílení týmu či o tom, proč v průběhu zápasu nemává kotli.

Z ODPOVĚDÍ ANTONÍNA STAVJANI V OFFLINE ROZHOVORU VYBÍRÁME:

O hráčích, kteří mají na extraligu:
Hráčům jsme před sezónou zdůrazňovali, že pokud chtějí mít extraligové ambice, musí začít extraligově myslet a chovat se. Pokud tým sledujete, brzy poznáte, který hráč to „dává“.

O skládání formací:
Jsem rád, že si tým postupně na nový styl zvyká a hlavně, že je pro diváky atraktivní. V sestavě tvoříme spíš dvojice spoluhráčů, která na sebe „slyší“ a k nim doplňujeme „libera“. V druhé polovině sezony by se sestava měla více ustálit. To vše ale může změnit jedno dvě zranění.

Proč tým není venku tak suverénní, jako na domácím ledě:
Za vším lze hledat psychiku. Jak našeho týmu, tak soupeřů. Místní atmosféra hodně soupeřů doslova semele a naopak našim hráčům zvedá sebevědomí. A venku se houpačka obrátí. Odolnost hráčů na prostředí je nezbytná pro dosažení úspěchu. Například Mitch Fillman má rozdíl v herním projevu doma a venku minimální. Naopak hráči, kteří to srdce takové nemají, nedostanou na ledě tolik prostoru.

Nejlepší hokejista, kterého kdy vedl:
Nejlepší má spoustu poloh. Fanatický srdcař byl třeba Petr Čajánek. Přehledem ve hře a nápady byl vynikající Richard Král.

O oblíbeném stadionu a neoblíbeném hráči:
Dobře se mi hrávalo ve Sportovní hale v Praze, snad to bylo kvůli MS v roce 1985. A pak na Vsetíně, kde to krásně „vonělo“ :) Špatně se mi hrálo na praváky, jedním z hodně nepříjemných byl Petr Klíma.

Proč v průběhu zápasu nezamává kotli při vyvolávání svého jména:
Pravda je taková, že trenér by se měl plně soustředit na dění na střídačce a na ledě. Před i po zápase je k takovým projevům prostor. Přízně fanoušků si já i mužstvo nesmírně vážíme. Bez bezprostřední podpory hra nebude mít nikdy takový náboj. Viz poslední zápas s Prostějovem. Je to trochu i z pověrčivosti. Domluvme se, že kdykoli před zahájením nebo po konci zápasu. Případně za příznivého stavu 10:0… :)

Zda mu chutná Budvar a zda si hráči mohou dát po zápase pivo:
Nejsem žádný pivní expert, ale dobré pivo na žízeň není špatné. Hráči ví, že jedno pivo zpomalí regeneraci až o dvě hodiny, takže pokud jsou profíci, ví, co mohou.

Zda sleduje fórum na hcmotor.cz:
Fóra nečtu a stejně tak jsem doporučil i hráčům. Z jednoduchého důvodu psychické hygieny. Dvakrát vás pochválí, jednou setřou. Ale na psychice hráče se podepíše to negativní.

!!! KOMPLETNÍ OFFLINE ROZHOVOR NALEZNETE ZDE !!!



Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....