Banes Motor České Budějovice
07.11.2016, Filip Kortus

Hráli jsme s obrovskou chutí, chválil David Kuchejda

Na ledě bylo pouze jedno mužstvo, výročí Budvar arény oslavili hráči s retro červenomodrými dresy po svém. David Kuchejda společně se svými spoluhráči do puntíku rozebrali Prostějovu, přičemž bojovník s 69 na dresu si přispal jednu branku a asistenci.

Takový retro zápase se vám těžko ještě někdy povede, že?
Doufejme, že ještě ano. (smích) Dá se říct, že na co jsme sáhli, to se nám povedlo. Do utkání jsme vstoupili s obrovskou chutí, která nám vydržela po celý zápas a bylo to znát.

Chyběla dnes pouze třešnička na dortu v podobě desáté branky?
Desítku jsme chtěli dát kvůli fanouškům a samozřejmě i nám, ale prostě tam nepadla. Jsme zejména rádi, že nám utkání vyšlo celkově.

Klíčový byl vstup do utkání, kterým jste vlastně zlomili jakýkoliv odpor soupeře?
To je pravda. Vlétli jsme na ně, vedli 4:0 a hned zkraje druhé třetiny jsme přidali pátou branku. Pátá branka podle mého Prostějovské odrovnala.

Vstupovalo se vám do utkání lépe s cennou výhrou z Přerova v zádech?
Samozřejmě, v Přerově jsme zvládli vyhecované utkání. Bylo to fyzicky náročné utkání, které jsme zaslouženě vyhráli.

David Kuchejda po utkání

Je do dalšího průběhu sezony nesmírně důležité, aby se body z venku vozily co nejčastěji?
Stoprocentně. Hra venku ze začátku sezony nebyla taková, jak jsme si představovali. Doufám, že nás zápas v Přerově nakopne k dalším dobrým výsledkům a hra venku se zlepší.

Při gólové trefě jste chtěl puk odrazit od brankáře nebo jste přihrával na vzdálenější tyč Lukáši Květoňovi?
Dostal jsem puk mezi kruhy, zamotal se mi mezi nohama, až jsem se dostal na úroveň brankáře. Chtěl jsem nahodit kotouč za jeho betonem do brankoviště pro spoluhráče a ono se to naštěstí odrazil od jeho betonu do branky. Ani sám moc nevím, jak to tam padlo.

Šanci na druhý gól při pětiminutové přesilovce jste příliš uspěchal?
Lukáš Zíb si krásně počkal, přihrál mi přesně na hůl. Mrzí mě, že jsem to netrefil ideálně, mohl z toho být hezký gól. Bohužel.

Retro utkání předcházela oslnivá laserová show. Pustíte si ji doma nebo v kabině?
Jestli to někde najdu, tak se mile rád podívám. Třeba i s klukama v kabině.

Zamlouval se vám design retro dresů?
Moc se mi líbily. Je to něco jiného než obvykle, je to příjemná změna. Retro dresy jsou vždy atypický, měli jsme opravdu hezké.

Bylo pro vás povzbuzující, že se utkání hraje před televizními kamerami?
Nechci mluvit za ostatní, ale už jsme ve věku, kdy to tolik neprožíváme. Samozřejmě je skvělé, že se dokážeme dostat do televize. Motivační prvek televizní přenos má. 

A přesto si do Budvar arény našlo cestu přes šest tisíc diváků...
Fanoušci opět nezklamali a přišli v krásném počtu. Celý zápas vytvářeli neskutečnou atmosféru, hnali nás kupředu. Snažili jsme se jim to vracet v podobě vstřelených branek, kterých jsme dnes dali požehnaně.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....