Banes Motor České Budějovice
03.11.2016, Miroslav Mayer

Motor čeká v Přerově těžká práce, Zubr má skvělou formu

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Ve středu si Motor „pochutnal“ na Ústí nad Labem a fanoušci si přišli na své. Teď by měli Jihočeši přenést svůj zlepšený herní projev i do dalšího zápasu. Na přerovském ledě to ovšem nebude vůbec lehké. Chytne se Motor i na ledě soupeře? Zápas v Přerově se hraje v sobotu od 17.00.

Přerov je letos v tabulce hodně vysoko

Další soupeř Motoru bude tým Zubr Přerov. Letos má velmi dobrou formu a momentálně se mu daří. Z posledních šesti zápasů dokázal pět vyhrát za tři body a podlehl až v posledním kole v Prostějově 2:3p. Takový přísun bodů se musel projevit v postupu tabulkou. Zubři díky tomu aktuálně drží páté místo v tabulce a na Jihočechy ztrácejí jen pouhé tři body. V případě vítězství by se na Motor dokonce bodově dotáhli.

Domácí prostředí hráčům z Přerova svědčí. Z deseti domácích duelů je porazily jen Benátky nad Jizerou 3:1 a Prostějov opět v prodloužení 3:2. Naopak s nepořízenou odjíždělo Kladno, které dokonce nedalo ani branku, a Jihlava, která dala jen jeden gól. Zubrům se daří přesilové hry na domácím ledě, když dali už 58 branek, což je druhý nejvyšší počet. Zároveň hrají Přerovští hodně nedisciplinovaně, neboť mají na svém kontě nejvíce trestných minut ze všech týmu WSM ligy. Ovšem pozor, protože ve vlastním oslabení dokázali zubři dát už čtyři branky, což je nejvíce ze všech mužstev.

Zubři mají jeden hodně produktivní útok

V první desítce kanadského bodování soutěže má Přerov hned tři hráče. Druhý je Roman Pšurný, pátý je Vlastimil Dostálek, který je i nejlepším střelcem celé soutěže, a sedmý je Milan Procházka. Tito hráči představují velké nebezpečí pro všechny brankáře. Všichni tři si připsali body i v prvním zápase v Budvar aréně.

Sestava Přerova z posledního utkání

Horčička – Chmelíř, Šnajnar, Novotný, Ferenc, Zbořil, Pala, Běhal – Procházka, Podešva, Dostálek – Goiš, Popelka, Kovařík – Plášek, Sikora, Sýkora – P. Kratochvíl, Král, M. Kratochvíl - Václavek

8. kolo: Motor–Přerov 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Chovan (Květoň, Pajič), 4. Fillman, 22. Rob (Suchánek, Nouza) – 28. Dostálek (Pšurný, Zbořil).

Autor třetí branky Motoru v posledním vzájemném duelu byl Luboš Rob


21. kolo

HC Zubr Přerov

ČEZ Motor České Budějovice

sobota 5. listopadu 2016, 17:00
Zimní stadion Přerov

Z tábora Motoru

Sestava Motoru se od začátku sezony dost změnila a mohou za to i zranění a nemoci. Nastoupit by neměl Mitch Fillman, Pavel Pýcha ani kapitán Květoň. Jistý není ani start Kuchejdy a Zíba, ale tady naděje na uzdravení je.

Poslední zápas Motoru doma vyšel náramně a hráči si spravili chuť. Tu by si měli přenést i do dalšího utkání. Ovšem venku to stále není ono. Stále je co zlepšovat. Jihočeši na venkovních kluzištích poměrně hodně inkasují a nejsou příliš produktivní. Silnou stránkou je i na hřištích soupeřů přesilová hra, v níž dal Motor už jedenáct branek, což je „venku“ vůbec nejvíce. Tudy snad povede cesta k dalším bodům i v Přerově.

Statistiky


21. kolo
ČEZ Motor České Budějovice
vs
HC Zubr Přerov
3.
Umístění v tabulce
5.
19 / 12 – 1 – 0 – 6
66:40 / 38
Statistiky v sezoně
20 / 8 – 4 – 3 – 5
65:51 / 35
Luboš Rob – 17 bodů (9+8)
Nejproduktivnější hráč
R. Pšurný – 22 bodů (8+14)
Luboš Rob, Miloslav Čermák – 9
Nejlepší střelec
Vlastimil Dostálek – 13
Jakub Suchánek – 13
Nejlepší nahrávač
R. Pšurný, M. Procházka – 14
Žiga Pavlin – 16 bodů (5+11)
Nejproduktivnější obránce
L. Chmelíř – 10 bodů (0+10)
Pavel Pýcha (+12)
Ondřej Šulek (-3)
+/- bodování
Milan Procházka (+8)
3 hráči (-1)
Martin Heřman – 53
Nejtrestanější hráč
M. Procházka, J. Ferenc – 38
David Gába 93,65 % – 1,74
Ondřej Bláha 92,44 % – 2,23
Brankáři: úspěšnost zásahů – průměr branek
Luboš Hořčička 93,46 % – 1,99
Lukáš Klimeš 89,38 % – 3,54
Tomáš Štůrala 95,24 % - 1,50
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....