Banes Motor České Budějovice
26.10.2016, Matěj Mayer

CEB–KAD 5:1 – Trhači byli v Budvar aréně neškodní

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Českobudějovičtí ve středu v podvečer hostili v rámci 18. kola WSM ligy ve svém stánku Trhače z Kadaně. Motor si šel od prvních minut za svým cílem a už na začátku úvodní třetiny položil základy udržení nedobytnosti Budvar arény. Domácí byli v zápase po většinu času lepším týmem a už od prvních minut drželi minimálně dvoubrankový náskok. Dvougólový večer prožili hned dva útočníci Motoru – Rok Pajič a Luboš Rob.

Do středečního mače nastoupil domácí Motor s jasnou vizí – udržet domácí neporazitelnost. Zrovna předposlední Kadaň měla být pro Jihočechy soupeřem, se kterým by neměli mít problém, ač do utkání nastoupili značně oslabeni. Ztrátou byl odchod centra Angela Esposita, na marodku náhle přibyli také obránci Pýcha a Žovinec.

Pramálo to ale Motoru vadilo. Vždyť se vedení ujal už v přesilovce na začátku druhé minuty. To napřáhl na modré čáře obránce Pavlin a jeho slovinský krajan Rok Pajič puk jen velice šikovně usměrnil k pravé tyči bezmocného Lukeše. Populární „Roky“ přidal zanedlouho další zásah. A bylo to opět v početní výhodě, když Rok Pajič prostřelil z mezikruží gólmana po hezky načasovaném Vráblíkově pasu. Domácí měli herně navrch a měli i další šance. Pak však byla jejich obrana poněkud lehkovážná, čehož využil k samostatnému úniku Chlouba, jenž si ovšem nedokázal Gábu rozhodit, a ten jej vychytal. Jihočeši první třetinu, jako už klasicky v domácím prostředí, vyhráli.

Na začátku druhého dějství se Kadaň zvedla a obraz hry se trochu změnil. Trhači si ovšem vytvořili jen pár šancí, nedá se říct, že by se Gába výrazně zapotil. Následně se začal Motor vracet do zápasu a zbytek druhé třetiny se nesl ve vyrovnaném duchu. Ke konci periody předvedl hned dva fauly po sobě hostující Šafář a České Budějovice hrály čtyřminutovou početní výhodu. V ní se Jihočeši dlouho nemohli dostat do tlaku, ale nakonec měli obrovskou šanci, v níž tváří v tvář brankáři neuspěl Babka. Krátce po vypršení trestu se domácí krátce před koncem třetiny přece jen prosadili. Nutno však říct, že s velkým přispěním Kadaně. Luboš Rob totiž z otočky směřoval puk na branku, avšak kotouč, který by šel spíše do rohu hřiště, si do vlastní sítě hokejkou srazil hostující bek.

Třetí třetina byla brankově nejbohatší. Gólový výčet otevřel ve 45. minutě hostující Nicolas Hlava, který v přesilovce překonal ležícího Gábu, jemuž těsně předtím zpod lapačky sporně vypíchl kotouč Chlouba. Kadaň se dostala na rozdíl tří branek, ale Motor měl vzápětí bezpečný náskok zpět. Tvrdá střela Nouzy z mezikruží se od betonu odrazila přímo na hůl číhajícího Luboše Roba, jenže měl s trefením odkryté branky lehkou práci. České Budějovice měly bezpečný náskok, který ještě vylepšily necelé tři minuty před koncem. V tu chvíli projel až k brance jako nůž máslem obránce Žiga Pavlin a mazácky zakončil blafákem pod horní tyčku. Udělal tak definitivní tečku za duelem, který po zásluze vyhrál favorizovaný Motor.

Ohlasy po zápasu

Martin Štrba (ČEZ Motor České Budějovice): „Rychlé góly v přesilovkách nám paradoxně ublížily. Mysleli jsme si, že je rozhodnuto a přestali jsme hrát. Hosté ve druhé třetině předvedli výborný pohyb, dobrý důraz a byli lepším týmem. Třetí třetina už byla vyrovnaná a závěr jsme odehráli dobře, zlomovým ale nejspíš byl gól na 3:0 v závěru prostřední části hry. S výkonem nemůžeme být spokojeni, musíme udržet koncentraci po celý zápas. Zaplaťpánbůh za tři body a góly z přesilovek.“

Jaroslav Beck (SK Trhači Kadaň): „Svým hodnocením rozhodně nechci snižovat kvalitu domácích a jejich zkušenost, bylo to vidět zejména v přesilovkách. Dva dny jsme se o nich bavili, přesto jsme začali dvojnásobným vyloučením, v oslabení jsme navíc hráli zakřiknutě a pasivně. Ve druhé třetině se objevily pasáže, kdy jsme byli aktivní a dobře ubránili dvojité oslabení, pak jsme ale inkasovali z nepozornosti třetí gól. Závěrečná třetina už byla vyrovnaná, avšak domácí si vedení zkušeně kontrolovali svým dobrým pohybem. Šedesát minut musí všichni hrát koncentrovaně, to je jediná cesta, jak jít nahoru. Náš tým potenciál má, ale chce to maximální disciplínu a morálku.“

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice