Banes Motor České Budějovice
30.09.2016, Miroslav Mayer

JUN: MLB–CEB 5:4 – Juniorka ztratila zápas v první třetině

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Juniorka hrála v Mladé Boleslavi a hned v první minutě se ujala vedení. Jenže pak třikrát inkasovala. Ve třetí části pak Jihočeši doháněli ztrátu 2:5, ale stačili jen snížit na konečných 5:4 pro bruslaře. Nedokázali tak již čtvrtý pátek po sobě vyhrát soutěžní zápas.

Ihned po úvodním vhazování se dopředu vydali hosté a již v čase 00:35 se radovali z vedoucího gólu. Ondřej Šulek poslal vpřed Tomáše Vochozku, jenž sám před Kroftou nezaváhal a skóroval. Následujících zhruba sedm minut se neslo ve znamení vyrovnaného hokejového boje, šance ale nepřicházely. Až v 8. minutě dokázal nahrávku Kroniho Muslia přetavit ve vyrovnávací trefu Luděk Kuncek. Ve 14. minutě šli Boleslavští do tří hráčů, když byli vyloučeni postupně Marek Mlčoch a po něm i Jan Jindra.

Ani početní nevýhoda ale Bruslaře nezastavila – s Tintěrovou střelou si domácí obrana poradila a vzápětí na druhé straně nebezpečně zaútočil Musliu. Toho však dokázal Patera vychytat, na další zakončení Kroniho Muslia, jež přišlo vzápětí, už ale budějovický brankář reagovat nedokázal. A aby toho nebylo málo, ani ne minutu po Musliově trefě se dokázal po dobré individuální práci prosadit Lukáš Bednařík, který zvýšil na 3:1 a ustanovil tak konečné skóre první periody

.

Stejně jako v první třetině se v té prostřední poprvé radovali hosté. Ve 22. minutě využil úspěšné vhazování a přesnou Farkovu nahrávku Jan Bárta. Poté se ale do hry více dostali domácí, kteří se snažili o znovuzískání dvoubrankového náskoku. K tomu jim výrazně dopomohla nedisciplinovanost Jihočechů, kteří hráli opakovaně v početní nevýhodě. Jednu z přesilovek pak domácí dokázali využít, když se po pohledné kombinaci dokázal na brankovišti nejlépe zorientovat Luděk Kuncek, který dotlačil puk za záda Patery a svým druhým gólem v utkání vrátil Boleslavi dvoubrankový náskok.

I po této brance byli domácí mírně lepším týmem, ale k ohrožení Paterovy brány už se tolik nedostávali. V jasné šanci však ve 35. minutě selhal z trestné lavice se navracející Dančišin, který si dokázal budějovického brankáře roztáhnout, v klíčový moment mu ale puk sjel po čepeli a místo pod břevno zaplachtil nad bránu. Na druhé straně měl velikou šanci Tomáš Vochozka, s jeho sólovým nájezdem i dorážkou si ale poradil pozorný Michal Krofta. Závěr druhé části si domácí junioři i díky další přesilovce pohlídali a do kabin se šlo za stavu 4:2.

Do závěrečné periody vstoupili lépe domácí, kteří byli aktivnější a hnali se za pátou brankou. Té se také skutečně dočkali, Mlčochova akce ze 41. minuty sice ještě brankou neskončila, ve 47. minutě už se ale domácí radovali. Po spolupráci Uřidila s Prokopem vstřelil pátý gól Bruslařů Jiří Veselý. Poté se hra vyrovnala a na obou stranách bylo k vidění několik zajímavých střel, přičemž v 51. minutě se ujala rána Jana Bárty.

Ani inkasovaný gól ale Boleslavské nepoložil, Musliu a Veselý měli další šance. Do hry vrátila Budějovické až přesilovka, ze které sice gól nedali, otupili ale tlak domácího týmu. Přesně minutu před koncem potom vstřelil kontaktní branku druhý nejproduktivnější hráč juniorské extraligy Ondřej Šulek a Budějovice v touze vyrovnat šly do hry se šesti hráči v poli. V hektickém závěru se ale domácí junioři ubránili a těsný náskok udrželi, díky čemuž se radují z plného bodového zisku.

Ohlasy po zápasu

Jan Křivohlávek, trenér BK Mladá Boleslav: "Tak zase vstup do zápasu nebyl úplně ideální, ale podařilo se nám ten zápas otočit, a to vlastně paradoxně v oslabení. Myslím si, že to byl určitě základ k vítězství, i když závěr utkání jsme si trošičku zkomplikovali, to jsme mohli po taktické stránce zvládnout daleko lépe. Je ale vidět, že hráči hodně chtějí a ty chyby se tam objevují, na druhou stranu pro nás je to hodně cenné vítězství, kluci si ho vybojovali. Měli jsme teď tři zápasy za sebou, což je určitě dobrý počin. V neděli jedeme na Spartu a tam nemáme co ztratit."

Milan Kupka, trenér HC Motor České Budějovice: "V dnešním zápase nás paradoxně svým způsobem pohřbil náš první rychlý gól, po kterém místo sebevědomí přišlo uspokojení. Samozřejmě, dva inkasované góly v naší přesilovce, to se nemůže stát. V tomhle případě jsme si nezasloužili vyhrát a hráči nedali takovou snahu do toho, abychom ten zápas otočili. Boleslav si dneska tu výhru naprosto zasloužila."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....