Banes Motor České Budějovice
19.09.2016, Miroslav Mayer

Mládež: Nejlépe je na tom juniorka a dorost B

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Tento hrací víkend se mládežnickým celkům HC Motor dařilo střídavě. V pátek juniorka doma prohrála a starší dorost vyhrál a v sobotu si to oba týmy vyměnily. Vytáhl se i mladší dorost, který vybojoval třetí vítězství. Zatím bezchybně hraje B dorost, který vyhrál všechna svá utkání.

Juniorka

Juniorka zažívá jeden z nejlepších začátků sezóny. Mužstvo je složeno z nadějných hráčů, ale bez velkých jmen. Zatím předvádí výborné výkony a daří se i získávat body. V pátek doma narazili Jihočeši na Bílé Tygry Liberec, kterým se letos zatím nedaří a domácí Motor byl tak favoritem. Jenže Jihočeši neproměnili několik dobrých šancí a hosté měli více štěstí. Postupně byl soupeř lepší a překvapivě si odvezl body za vítězství 3:1.

V sobotu se hrálo v Hradci Králové a byl to už druhý vzájemný souboj těchto týmů v sezóně. To první vyhráli doma Budějovičtí po tuhém boji 3:2 a po vítězství toužili i ve východočeské metropoli. Utkání bylo opět vyrovnané, ale Motor byl většinu zápasu ve vedení. Nakonec domácí hráli v závěru zápasu power-play a Ondřej Šulek pečetil gólem do prázdné celkové vítězství 3:1. Motor tak drží čtvrté místo v tabulce a na čelo ztrácí jenom tři body. Ondřej Šulek je s jedenácti body (3+8) na celkovém osmém místě v kanadském bodování soutěže a brankář Jiří Patera je druhý ve statistikách brankářů.

Starší dorost

Jestliže se dá říci, že juniorka začala svoji soutěž skvěle, tak o starším dorostu toto tvrzení neplatí. Minulý týden slavil první vítězství v Písku a zdálo se, že se už výsledkově odrazil. Jenže v pátek přijelo do Českých Budějovic mužstvo Kolína. Přestože se Jihočechům úplně nedaří, byli v zápase favoritem. Mužstvo taky takto k zápasu přistoupilo a po většinu zápasu bylo lepší. Jenže vítězí ten, kdo dá více branek. Motor vedl už 3:1, ale tři minuty před konce soupeř vyrovnal a zápas šel do prodloužení. Tam se trefil Dominik Kaisler a druhý bod za vítězství 4:3p. tak zůstal doma. Jenže, jak řekl trenér Bělohlav, chtěli jsme tři body.

Získat zpět ztracený bod chtěli starší dorostenci hned v sobotu a to v Liberci. Tomu také úplně nevyšel vstup do soutěže, ale postupně se zvedá. Jihočeši vedli 2:0 a vypadalo to, že by přeci jen nějaké body mohli získat. Jenže ještě do konce první části domácí vyrovnali. V každé další třetině přidali po brance a nakonec vyhráli 4:2. Trenér Bělohlav se po zápase zlobil na individuální chyby hráčů, které mužstvo připravily o důležité body. Starší dorost je tak v tabulce se šesti body na šestém místě a nabírá ztrátu na mužstva na čele.

Mladší dorost

Mladší dorost začal skvěle a pak ubral na obrátkách. Tentokrát sehrál domácí zápas s BK Mladá Boleslav. Vypadalo to, že budou opět k vidění střelecké hody, když Jihočeši vedli po osmi minutách 2:0. Vše však zhatil gól do šatny, který hosté vsítili pouhé dvě vteřiny před odchodem do kabiny. Po pěti minutách třetí části dokonce Bruslaři srovnali a vypadalo to, že zápas bude mít stejný průběh jako u staršího dorostu. Jenže tady byl k vidění jiný konec. Vítěznou brankou nakonec trefili Budějovičtí šest minut před koncem. Mladší dorost tak vyhrál 3:2 a má na svém kontě devět bodů.

Mladší dorost B

Ligový B dorost je na tom zatím ze všech mládežnických týmů nejlépe. Tento víkend ho čekaly hned dva zápasy. V obou případech se jednalo o jihočeské derby. V sobotu přijelo do Budvar arény mužstvo IHC Písek. Motor měl od začátku zápas pod kontrolou a udával tempo hry. O osudu zápasu se rozhodlo ve druhé části, kde Budějovičtí nasázeli čtyři branky a ujali se vedení 6:2. Pak domácí povolili a Písečtí stačili stav zápasu ještě kosmeticky upravit na konečných 6:4.

Nedělní zápas se odehrál v Táboře. Tentokrát se jednalo o vyrovnané a dramatické utkání, které ale Budějovičtí po celou dobu dokázali kontrolovat. Po čtyřiceti minutách to bylo 1:3 a tento stav už vydržel až do konce zápasu. HC Motor má tak ze třech zápasů plný počet bodů a má za sebou skvělý vstup do soutěže.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....