Banes Motor České Budějovice
17.09.2016, Miroslav Mayer

JUN: HKR–CEB 1:3 – Juniorka opět vyhrála, z Hradce si veze tři body

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Juniorka HC Motor dokázala napravit včerejší zaváhání a na ledě Hradce Králové získala další vítězství. Jihočeši vedli od čtvrté minuty, domácí sice vyrovnali, ale pak šel Motor opět do vedení a zápas pak zakončil Ondřej Šulek střelou do prázdné branky.

Hned v úvodní minutě dostali Hradečtí možnost přesilové hry a moc nechybělo k tomu, aby puk po Šaldově nahození skončil mezi třemi tyčemi. Vzápětí se ale vylučovalo i na domácí straně a na rozdíl od svého soupeře Českobudějovičtí svou první zápasovou přesilovku využili. Jan Bárta obdržel mazanou přihrávku do prostoru mezi kruhy a střelou z první nedal Špirkovi šanci – 0:1. Rozhodčí trestali nedovolené zákroky i nadále a při své třetí výhodě jednoho muže v poli navíc se z první branky zaradovali i domácí. Radim Šalda vystřelil zprostřed modré čáry a po nepřehledné situaci v hostujícím brankovišti se kotouč objevil až za brankovou lajnou – 1:1. Velkou šanci měli v závěru periody na holích Budějovičtí. Pokus z blízka se však neukázal být úspěšným a kotouč vyslaný dorážejícím Šulkem prosvištěl pouze kolem levé tyčky.

Druhou dvacetiminutovku začali hosté v přesilové hře, a i když se zdálo, že Hradečtí mají svého soupeře pod kontrolou, Budějovice udeřily. Tváří v tvář Špirkovi se ocitl Jakub Káník, jenž zamířil přesně do mezírky mezi betony východočeského gólmana – 1:2. Stejně jako v úvodní části, i v té druhé zvedal hlavní rozhodčí paži nad hlavu hojně a dveře na trestné lavici se neustále otevíraly. Do velké příležitosti se po odpykání svého trestu hnal Dvořák, Patera ale jeho úmysl vystihl a branku nepřipustil. Stejně se vedlo i Jiráskovi, kterého jihočeský brankář vychytal levým betonem. Ve 29. minutě sice hráči Mountfieldu dostali puk za brankovou čáru, ovšem až po hvizdu sudího, a gól tak nemohl být uznán. Na druhé straně to byl Vochozka, kdo potrápil východočeského strážce svatyně, ani on, ani v závěru třetiny Bárta ale na Špirka vyzrát nedokázali.

Na rozdíl od předchozích čtyřiceti minut, v poslední třetině rozdali rozhodčí pouze dva tresty. To však neznamenalo, že ubylo dobrých střeleckých příležitostí. Hradečtí se hnali za vyrovnáním a blízko k němu měl třeba Dufek, jenž zkoušel střelu z první, nebo Havránek, který z mezikruží trefil Paterovy betony. Na druhé straně to byl Šulek, kdo prověřil Špirka, jeho střela na protější roh ale v síti neskončila. Pár minut nato se ten samý budějovický útočník ocitl v další slibné pozici, proti prudké střele z pravého kruhu ale maskou zasáhl východočeský strážce svatyně. V závěru třetí části zkoušel Mountfield ještě power-play, ta se ale s úspěchem nesetkala. Tři vteřiny před závěrečnou sirénou navíc dostal puk na hůl Ondřej Šulek a střelou do prázdné klece potvrdil jihočeskou výhru 3:1.

Ohlasy po zápasu

Aleš Krátoška (Mountfield HK): Bohužel pro nás dnešní utkání nedopadlo dobře, jelikož nám Budějovice daly góly po našich chybách. Myslím si, že jsme je ve třetí třetině jasně přehrávali, bohužel tam ale z naší strany nebyl tlak a přesné střely na branku. Nakonec jsme dostali třetí gól do prázdné brány, ale celkově to z naší strany bylo takové hluché. Hráli jsme hodně po rozích, za bránou a v předbrankovém prostoru jsme byli málo nebezpeční. I co se týče přesilovek, tak ačkoli je pořád trénujeme, jsou z naší strany hodně špatné. Sice jsme z ní dnes dali branku, ale je to málo.

Luboš Rob (HC Motor České Budějovice): Po páteční prohře jsme dnes chtěli přivézt body. Myslím, že z obou stran to byl velice bojovný zápas. My jsme asi mohli rozhodnout dřív, protože jsme podle mě měli více šancí v rozhodujících chvílích. Ale Hradec bojoval až do konce a my jsme měli v rozhodujících chvílích i potřebné štěstí, výborně nám zachytal brankář. Udrželi jsme to a v soupeřově power-play rozhodli.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....