Banes Motor České Budějovice
16.09.2016, Filip Kortus

SDO: CEB - KOL 4:3p - Šedesát pět střel stačilo na dva body

Po většinu utkání byl starší dorost lepší než soupeř z Kolína, přesto nakonec bral výhru po prodloužení. Po druhé třetině vedli svěřenci Radka Bělohlava 3:1 díky brankám Doska, Rolínka a Egerta, ale v poslední třetině Kolín vyrovnal a šlo se do prodloužení. V něm rozhodl Dominik Kaisler.

Raketový vstup a nejrychlejší branka v sezoně nastartoval favorizovaný Motor proti Kolínu. Po buly se trefil člen první formace Radek Rolínek - 1:0. Kolínští kozlové vyrovnali hned ve třetí minutě. Krásnou individuální akcí se prosadil Pavel Grauer, brankář Daniel Svoboda s jeho utěšenou střelou nemohl nic dělat – 1:1. Remízový stav netrval dlouho. Rychlou akcí se Motor dostal do třetiny, Šimon Masopust nabil Stanislavu Doskovi a ten vymetl šibenici – 2:1. Na další vyrovnání měl Kolín šanci při rychlém brejku, hosté nakonec nedokázali ani pořádně zakončit.

Poměrně klidná druhá třetina nenabídla moc šancí, vyznamenával se zejména brankář Březina, na kterého v jednu letěla jedna střela za druhou. Při samostatném úniku nastřelil Lukáš Matys břevno, přestože sudí nejprve branku uznal. Následně měl šanci i Šimon Masopust, ale jeho střelu z otočky Březina se štěstím vyškrábl. Trefil se až Jiří Egert a Motor vedl poprvé o dvě branky – 3:1.

Do třetí třetiny vykročil Motor pozdě. A hned byl za to odměněn dvouminutovým trestem. Branku naděje trefil pro Kolín v 45. minutě Matěj Paul. Řítil se na Svobodu a dokázal si poradit – 3:2. Třetí třetinu nehráli Jihočeši nejlépe a Kolínu se podařilo srovnat. Zdeňkovu střelu dorazil Tomáš Gorás a bylo srovnáno – 3:3. Další branka nepadla, šlo se do prodloužení.

Přesilovkou čtyři na tři domácí nevyužili, avšak prakticky ihned po jejím vypršením se trefil Dominik Kaisler a bylo rozhodnuto – 4:3.

Ohlasy po zápasu
Radek Bělohlav (České Budějovice): "Chtěli jsme tři body, máme jenom dva. Líbilo se mi od hráčů nasazení, ale potřebujeme i trochu šikovnosti v zakončení. Neproměnili jsme mraky šancí a individuálními chybami jsme nechali soupeře vyrovnat. Zítra v Liberci nás nečeká lehké utkání, musíme bodovat."
Sociální sítě

To nejlepší na konec! Motor za podporu v minulé sezoně odměňoval plaketkou všechny své velké partnery. A nemohl opomenout ani...

JE TO TU ????! Už ve středu 18.9. odstartujeme nový extraligový ročník utkáním proti HC Energie Karlovy Vary ??! Přijď podpořit...

Přípravné období má nejen Banes Motor za sebou, teď už vše spěje k zahájení nového ročníku Tipsport extraligy! Sezónu zahájí...

Prázdniny sice skončily, ale zábava pokračuje!Využijte v sobotu 21. 9. příležitosti řídit nové modely Škoda Superb a Kodiaq v ČEZ...