Banes Motor České Budějovice
09.09.2016, Klub

Stanovisko klubu k činnosti společnosti D+E sport

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Klub dává veřejnosti na vědomí, že jediný oficiální klubový fanshop provozuje u druhé ledové plochy Budvar arény partnerská firma Unity.cx. Pan František Eliáš, který provozuje svůj obchod pod společností D+E sport nedaleko stadionu, není smluvním ani oficiálním partnerem klubu pro provozování fanshopu. Do dněšního dne jsme tolerovali jeho prodej suvenýrů s historickým logem, ale v poslední době začal pan Eliáš využívat současného loga klubu, jména hráčů a sponzorů, a to zcela bez souhlasu klubu. A to je pro ČEZ Motor České Budějovice nepřípustné.
Historické logo Motoru z 60. let 20. století prokazatelně po více než 20 let využíval klub, jehož jsme přímým následovníkem. Mimo jiné máme stále stejné registrační číslo u hokejového svazu. V srpnu 2013 pak grafik Tadeáš Drahorád z firmy 2score vytvořil pro nový Motor také nové logo, které smluvně přenechal k užívání výhradně klubu. Pan Eliáš na své produkty tiskne nové logo Motoru i přes veškerá upozornění ze strany klubu. Dopisem ze dne 10. 12. 2015 vyzval právní zástupce klubu pana Eliáše k zdržení se jakéhokoli dalšího porušování autorských práv ke grafickému dílu. Tuto výzvu klubu pan Eliáš zjevně neakceptoval.

V dřívějším "Hockeylandu" a dnes také "Motorlandu" prodává pan Eliáš bez souhlasu hráčů i sponzorů dresy s jejich jmény a logy, čímž zcela jednoznačně zasahuje mmj. do osobnostních práv hráčů, která vlastní díky smlouvám s nimi ČEZ Motor České Budějovice. Na toto flagrantní porušování zákona byl navíc již písemně upozorněn právním zástupcem klubu.

Nejsme dále ochotni tolerovat, aby název Motor v jakémkoliv spojení v souvislosti s hokejovým klubem používala jiná fyzická, či právnická osoba. Klubem registrovaná ochranná známka HC Motor České Budějovice je obcházena a obchod pana Eliáše se snaží budit zdání, že je oficiálním fanshopem klubu. Opětovně klub prohlašuje, že pan Eliáš ani jeho firma, ani jiná fyzická či právnická osoba, neprovozuje oficiální fanshop klubu, mimo firmu Unity.cx.

Apelujeme tak na naše fanoušky, aby dále nepodporovali neoprávněnou činnost pana Eliáše a pokud chtějí podpořit klub, aby nakupovali pouze v oficiálním fanshopu Motoru.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....