Banes Motor České Budějovice
13.04.2016, Klub

SŽA na turnaji v Litoměřicích druzí

ČESKÉ BUDĚJOVICE — V pátek a sobotu se starší žáci A HC Motor ČB stejně jako vloni zúčastnili turnaje Kalich cup v Litoměřicích.
Zhodnocení turnaje v Litoměřicích :

V pátek a sobotu se starší žáci A HC Motor ČB stejně jako vloni zúčastnili turnaje Kalich cup v Litoměřicích.

V prvním utkání jsme nastoupili proti týmu Warrior Brno. Rychle jsme se ujali vedení a ve druhé třetině ho navýšili. Bohužel se nám nepovedlo další šance proměnit a po soupeřově snížení jsme ubránili v závěru zasloužené vítězství.

Motor ČB – Warrior Brno 2 : 1
2. Ryba A., (Masopust), 17. Kouba (Šulista)

Ve druhém utkání nás čekala Sparta Praha. Sparťané přijeli se sestavou spíše na příští rok, než s týmem, který loňský turnaj vyhrál. Přesto byli nepříjemným soupeřem, a my jsme museli po obdržené brance v první třetině utkání otáčet. Tímto vítězstvím jsme byli prvním jasným semifinalistou turnaje.

Motor ČB – Sparta Praha 2 : 1
10. Řehout (Cibuzar), 15. Cibuzar (Pouzar)

V ranním sobotním utkání proti Žďáru nad Sázavou, který byl spíše jakýmsi výběrem Vysočiny, jsme šli opět rychle do vedení, které jsme ve druhé třetině navýšili. Po soupeřově snížení jsme byli pod velkým tlakem, ale velkou bojovností a nasazením všech sil jsme vítězství udrželi. Jak si téměř všichni všimli, mohli jsme si nechat patentovat výsledek 2 : 1.

Motor ČB – Žďár nad Sázavou 2 : 1
4. Pouzar (Lukáš), 13. Pouzar (Remta)

Ve skupině jsme získali 6 bodů za tři výhry.
V semifinále nás čekali domácí Litoměřice, druhý tým druhé skupiny. Přesto, že utkání skončilo bez branek, a rozhodovalo se až v samostatných nájezdech, nebyla nouze o dramatické situace na obou stranách. Branka však žádná nepadla a tak obě mužstva zahrála na nervy všem divákům a účastníkům. V prví sérii za nás nedali Anderle a Schwartz, třetí nájezd Pouzar proměnil. Soupeř také svým třetím nájezdem vyrovnal a jelo se dál. Nejprve za nás nedali Cibuzar a A.Ryba. V šesté sérii soupeř nedal a k rozhodujícímu nájezdu se rozjel opět Pouzar. Proměnil a na naší straně vypukla nefalšovaná radost.

Motor ČB - Litoměřice 1 : 0 SN rozhodující nájezd Pouzar


V poslední zápase turnaje nás ve finále čekal tým Žďáru, který jsme ráno v utkání ve skupině porazili. Věděli jsme, že to nebude jednoduché, soupeř se zlepšoval a hlavně ve druhém semifinále proti Chomutovu podal velmi dobrý výkon. Naši borci začali dobře, byla škoda, že z několika ojedinělých šancí jsme nedali gól a nešli do vedení. Po první třetině byl stav 0:0, ale v polovině zápasu nás fyzicky zdatnější soupeř přehrál a čtyřmi brankami finále rozhodl. Utkání jsme dohráli se ctí a i přes veškerou snahu jsme branku nevstřelili. Turnaj vyhrál spravedlivě nejlepší tým. Přesto, že jsme nevyhráli, všichni měli ze stříbrných medailí velkou radost a je to pro tuto partu jeden z největších dosavadních úspěchů. 

Motor ČB – Žďár nad Sázavou 0 : 4


Celý turnaj odehrála sestava pod vedením trenéra Kadlece a vedoucího mužstva Šulisty : Kadlec, Ludvík – Cibuzar, Remta, Ryba K., Řehout, Pojar, Šulista – Masopust, Pouzar, Ryba A., Anderle, Schwartz, Šťastný, Kouba, Hájek, Lukáš. Bohužel se první den zranil Masopust a už do hry nezasáhl, Kouba hrál druhý den s omezením naražené ruky.
Je třeba pochválit všechny hráče, hráli na hraně svojí výkonnosti. Všichni byli pravidelně střídáni a odehráli stejné množství minut. Zvláštní pochvalu zaslouží oba brankáři, celý turnaj chytali výborně.


K celkovému hodnocení je ještě třeba dodat, že turnaj byl perfektně zorganizovaný, jídlo na zimním stadionu klukům opět chutnalo a ubytování přímo v Kalich aréně bylo výborné.

Celkové pořadí :

1. Žďár nad Sázavou
2. Motor ČB
3. Chomutov
4. Litoměřice
5. Sparta Praha
6. Warrior Brno
7. Chrudim
8. Piešťany  
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....