Banes Motor České Budějovice
11.04.2016, Matěj Mayer

ANKETA: Vyberte nejlepší posilu uplynulé sezony! (2)

Ve druhém díle článku zbývá představit trojici hráčů, kteří posílili Motor v uplynulé sezoně. Jedná se o trio Jakub Babka – Michal Chovan – Lukáš Květoň, z nichž poslední dva jmenovaní posílili kádr aspiranta na extraligovou účast až v průběhu sezony. Na konci stránky naleznete anketu, ve které neváhejte dát hlas svému favoritovi!

Jakub Babka

Před sezonou se nevešel do týmu Slavie Praha, a tak zamířil na zkoušku do mateřských Českých Budějovic. V už tak našlapané sestavě Jihočechů se jeho prosazení nedávaly velké naděje, mladý forvard přesto zaujal a vybojoval si smlouvu. Delší dobu trvalo, než se začal bodově prosazovat, poté ovšem našel formu a ve druhé polovině základní části hrál výtečně. Neocenitelný byl také jeho přínos v oslabeních, do nichž byl často nasazován. V play-off se ale jako jeden z mála forvardů brankově neprosadil.

Statistiky v základní části: 47 zápasů, 27 bodů (9+18), +11 / Play-off: 9 zápasů, 3 body (0+3), 0


Michal Chovan

Technicky výborně vybavený útočník zahájil ročník v Bělorusku, odkud se po pouhých devíti soutěžních zápasech pakoval na jih Čech. Vedení Motoru o něj dlouhodobě stálo a fanoušci záhy pochopili proč. Chovan se zařadil do první formace a na levém křídle odváděl cenné služby. Sbíral slušné množství bodů a ve vyřazovacích bojích svou produkci ještě navýšil – se sedmi body se slovenský forvard dělil o druhé místo v klubové produktivitě.

Statistiky v základní části: 31 zápasů, 22 bodů (7+15), +12 / Play-off: 9 zápasů, 7 bodů (2+5), 0


Lukáš Květoň

Třiatřicetiletý rodák z Tábora dostával málo prostoru v extraligovém Chomutově, a proto v listopadu zamířil zpět do Motoru, kde hrál od juniorských let. Do týmu přinesl potřebné zkušenosti a zkvalitnil už tak silný útočný val Českobudějovických. Ba co více, stal se stabilním členem první lajny. V základní části stihl ještě 28 duelů, ve kterých bodoval přinejmenším obstojně. Jeho důležitost ještě vzrostla v play-off, kde byl až do svého zranění jedním z nejlepších hráčů Motoru. Ač stihl jen šest utkání, dal čtyři branky.

Statistiky v základní části: 28 zápasů, 17 bodů (7+10), +5 / Play-off: 6 zápasů, 6 bodů (4+2), 0



PRVNÍ DÍL ČLÁNKU K PŘEČTENÍ ZDE

Anketa bude ukončena v neděli 17. dubna. Hlasovat můžete pouze jednou.


Anketa

1. Radek Prokeš 49 hlasů - 4%
2. Tomáš Guman 78 hlasů - 6%
3. Petr Kváča 94 hlasů - 7%
4. Stanislav Dosek 96 hlasů - 8%
5. Jáchym Kondelík 319 hlasů - 25%
6. Jakub Káník 147 hlasů - 12%
7. Daniel Svoboda 478 hlasů - 38%
8. Michal Silný 0 hlasů - 0%
9. Filip Novák 0 hlasů - 0%
celkem hlasů 1261
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....