Banes Motor České Budějovice
11.04.2016, Matěj Mayer

ANKETA: Vyberte nejlepší posilu uplynulé sezony! (1)

V období letní přestávky jsou fanoušci v netrpělivém očekávání přestupů a rotace hráčů mezi kluby. Ještě před tím, než začne kádr Motoru dostávat před sezonou 2016–17 konkrétnější obrysy, se pojďme podívat na to, kdo zakotvil na jihu Čech před uplynulou sezonou nebo v jejím průběhu. Bude pak zcela na vás, fanoušcích, vybrat toho nejlepšího hráče, který České Budějovice posílil!

V našem žebříčku se představí sedm hokejistů, kteří v průběhu celé sezony pravidelně nastupovali. Jedná se o dva obránce a hned pětici forvardů, z nichž dvě jména posílila Motor až v průběhu sezony. Jedná se o Michala Chovana s Lukášem Květoněm, kteří se však vzápětí po svém příchodu zařadili do první útočné formace, a neocenitelné služby odváděli zejména v play-off. Pojďme si nyní představit první čtyři hráče, kteří bojují o vaši přízeň.

Lukáš Zíb

Pro České Budějovice byl vymodlenou posilou nejzvučnějšího jména. S jeho osobou měla obrana výrazně nabrat na kvalitě a stabilitě. Začátek ročníku v podání 39letého beka ale nebyl ideální. Po vydařené přípravě na sezonu přišlo vystřízlivění a s výkony ofenzivního zadáka nepanovala spokojenost. I když se Zíb navzdory předpokladům nestal vůdcem defenzivy Motoru, ke konci základní části výrazně zabral a bodově skončil jako druhý mezi obránci. Se sedmi vstřelenými brankami se dělil o první místo. I v play-off bodoval a byl jedním ze dvou obránců, kteří dali gól. V plus mínus bodech se naopak dělil o poslední příčku.

Statistiky v základní části: 49 zápasů, 22 bodů (7+15), +13 / Play-off: 9 zápasů, 4 body (1+3), -6


Petr Kolmann

Odchovanec Liberce byl dalším obráncem ofenzivního ražení, který mužstvo posílil v průběhu letní přestávky. V základní části patřil k pilířům obranných řad, pokud zrovna nelaboroval se zraněním. Hrál spolehlivě a přispíval solidní produktivitou, když si připsal na beka pozoruhodnou bilanci sedmi gólů a šesti asistencí. Čtvrtým nejproduktivnějším zadákem Motoru byl také v play-off, v němž patřil opět k tomu nejlepšímu, co defenzivní vozba Jihočechů nabízela. V tabulce plus mínus se dělil o první místo.

Statistiky v základní části: 40 zápasů, 13 bodů (7+6), +13 / Play-off: 8 zápasů, 3 body (1+2), +3


Lukáš Žálčík

Do Českých Budějovic přišel před ročníkem 2014–15 s pověstí snajpra. V předchozí sezoně dal 22 gólů a Šumperk už byl 25letému křídelnímu útočníkovi malý. Na jihu Čech se ale v těžké konkurenci neprosadil do prvních dvou útoků, a tak většinu sezony trávil ve třetí či čtvrté lajně, některé duely úplně vynechal. Přesto se po nalezení vhodných parťáků v Mikyskovi a Babkovi dokázal chytit a nevedl si vůbec špatně. Vstřelil 15 branek a v produktivitě skončil, i přes slabší čas na ledě, na slušném pátém místě. Ve vyřazovací části se stal jednou z obětí nemoci, přesto stihl dát Přerovu dva góly.

Statistiky v základní části: 48 zápasů, 32 bodů (15+17), +16 / Play-off: 5 zápasů, 2 body (2+0), +1


Josef Mikyska

Další odchovanec libereckého hokeje byl před příchodem do Motoru tahounem prvoligových Benátek nad Jizerou. Jako dvacetiletý vyhrál bodování klubu a zahrál si také extraligu. Nebylo divu, že po sezoně se přesunul na roční hostování z Liberce do týmu s většími ambicemi, než měly Benátky. Pod Černou věží zprvu doplácel na velkou konkurenci mezi útočníky a do prvních útoků se nedostal, poté navíc přišlo zranění. Po svém návratu se stal centrem úderné třetí formace Jihočechů a fanoušky si získal neuvěřitelně šikovnýma rukama. Skvěle si vedl i bodově, když byl třetím nejlepším nahrávačem Motoru. V play-off už tolik nezářil.

Statistiky v základní části: 38 zápasů, 28 bodů (6+22), +14 / Play-off: 9 zápasů, 2 body (1+1), -6



HLASOVAT MŮŽETE NA KONCI DRUHÉHO DÍLU
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....