Banes Motor České Budějovice
31.03.2016, Klub

Motor využil opční právo na 5 hráčů, s dalšími se jedná

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Konec měsíce března je termínem, do něhož bývá obvykle potřeba uplatnit opční právo na hráče, kteří ho mají zakotvené ve smlouvě. Letos vedení klubu tenhle tah zvolilo u pěti hráčů. K tomu dalších jedenáct má v Motoru nadále platnou smlouvu. A o koho jde?
ČEZ Motor České Budějovice momentálně intenzivně jedná o angažmá nového trenéra, zejména on bude mít velké slovo při výběru kádru pro příští ročník. Ale základ mužstva už se v Českých Budějovicích dlouhodobě buduje. Smlouvy pro sezonu 2016-17 už měli z dřívější doby brankáři Ondřej Bláha, David Gába i Petr Kváča, z obránců dvojice Pavel Pýcha a Lukáš Zíb a z útočníků Tomáš Guman, Martin Heřman, Michal Chovan, Ladislav Marek, Vladimír Škoda a Lukáš Žálčík. K těm se teď připojila pětice, u které Motor využil opčního práva.

Smlouvu na jihu Čech tak klub prodloužil obránci Romanu Vráblíkovi, který tak bude v českobudějovickém A týmu působit šestou sezonu v řadě! Stejné možnosti pak využilo vedení i u kontraktů s mladíky Radkem Prokešem a Lubošem Robem. A konečně také u dvou z nejzkušenějších hráčů - v Motoru bude v nadcházející sezoně hrát jak slovinský reprezentant Rok Pajič, tak nejlepší střelec posledních dvou sezon Tomáš Nouza!

Tím samozřejmě vyjednávání se stávajícími, ale i novými hráči nekončí. Naopak! Nový trenér se svým realizačním týmem bude mít šanci vyladit mužstvo tak, aby extraligové plány byly v následující sezoně co nejreálnější.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....