Banes Motor České Budějovice
21.03.2016, Karel Svoboda

MDO: Hoši, děkujem!

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Mladší dorostenci jako poslední mládežnický tým drželi prapor Motoru ve vyřazovacích bojích až do nedělního odpoledne, kdy ve třetím zápase semifinálové série nestačili na pražskou Spartu.

Rozhodující zápas na Spartě

V posledním zápase semifinálové série mladí budějovičtí hráči vyrobili několik chyb, které domácí Sparta dokázala dokonale potrestat. Hokej je hra chyb a tým, který zaváhání soupeře dokáže potrestat, většinou pak tahá v utkání za delší konec provazu. Rozhodující zápas na Spartě byl ten typ zápasu, ve kterém se soupeři vydaří, na co sáhne, puky se k němu odrážejí. Konečný výsledek je možná pro Budějovické až nemilosrdně krutý, ale za stavu 5:2 se již Pražané nezadržitelně rozjeli, byli v pochopitelné herní pohodě a euforii a drželi otěže zápasu pevně ve svých rukou. Celkově je třeba konstatovat, že Sparta byla v utkání lepším týmem a zvítězila zaslouženě. Je na místě sportovně soupeři poblahopřát k postupu na Mistrovství republiky do Přerova.

Celkový pohled na semifinálovou sérii se Spartou

Pohledem zpět se jako rozhodující ukazuje nezvládnutý první zápas, který byl z obou stran nervózní, oťukávací a dospěl až k samostatným nájezdům, kde Jihočeši nedokázali ani jeden z šesti nabídnutých pokusů přetavit v gól, který by zajistil první bod v sérii. Ve druhém utkání Budějovičtí přečkali herní převahu Sparty v první třetině a dokázali získat náskok 3:1, který ještě ve třetí části hry navýšili. Třetí utkání nakonec skončilo jasnou výhrou Pražanů.

Celkový pohled na play-off

Nemocemi a zraněními zdecimovaný kádr Jihočechů týden před začátkem vyřazovacích bojů podlehl sestupujícímu Havlíčkovu Brodu, utrpěl herní a výsledkový debakl v Jihlavě a jen nehynoucí optimisté či příznivci těžce závislí na výrobcích farmaceutického průmyslu věřili, že se tým dokáže vzpamatovat natolik, aby vystupování v play-off nehraničilo s ostudou. Naštěstí se ukázalo, že tým má neskutečnou morální sílu, že se dokáže soustředit na rozhodující zápasy a trpělivou hrou dokázal vyřadit v prvním kole jednoho z největších favoritů na mistrovský titul, tým Plzně. Sérii se Západočechy tým zvládl v neskutečné herní euforii a s patřičným sebevědomím. Série se Spartou byla vyrovnaná a scházel krůček k velikému úspěchu, kterým by byl postup na Mistrovství republiky do Přerova. Přesto i postup mezi nejlepší čtyři mužstva západní části v této věkové kategorii lze označit jako úspěch budějovických mladíků. Z celkového počtu 30 účastníků ELIOD Extraligy mladšího dorostu obsadili naši dorostenci 8. místo.

Za celkové vystupování týmu, za reprezentaci klubu HC Motor České Budějovice ve vyřazovacích bojích patří celku mladších dorostenců smeknutí pomyslného klobouku, obrovské uznání a veliké poděkování.

Hoši, děkujem!

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....