Banes Motor České Budějovice
07.03.2016, Karel Svoboda

Trenér MDO Kolda: Marodku jsme z větší části vyprázdnili a na play-off se těšíme

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Ke krátkému rozhovoru před začátkem osmifinálové série s Plzní jsme si pozvali hlavního trenéra mladšího dorostu, pana Ladislava Koldu.

Vy jste k týmu přišel v rámci podzimních trenérských rošád až těsně po začátku nadstavbové části. Ohlédnete-li se krátce zpět, jak se vám tým jevil v průběhu této části extraligy, kdy jste jej vedl?

Kluci měli velikou chuť hrát. Byli trošku zklamaní, že se neprobojovali mezi tu postupující čtyřku týmů, která již měla zajištěnou účast v play-off. V odehraných zápasech prokázali, že mají chuť. Při mé trenérské premiéře u tohoto týmu jsme zvítězili na samostatné nájezdy v Jihlavě a tím jsme nastartovali vítěznou šňůru. Ve dvanácti zápasech jsme dokázali jedenáctkrát zvítězit, podlehli jsme pouze doma Mladé Boleslavi v prodloužení a zajistili si dostatečný náskok zajišťující postup do play-off. Jedním z hlavních atributů byla i skutečnost, že v podstatě celý tým byl průběžně kompletní, vyhýbaly se nám nemoci i zranění. V závěru soutěže se projevila určitá únava a oslabení kádru vlivem nemocí. Naše hra i výsledky nebyly ideální. Na hráčích bylo vidět určité uvolnění, že jsme se do play-off probojovali, a došlo i k určitému uvolnění herní disciplíny.

V jakém rozpoložení tedy vstupujete do prvního kola play-off?

Nyní jsme marodku z větší části vyprázdnili. Kluci se vymarodili, svým způsobem si i psychicky odpočinuli. Play-off je v této soutěži zrádné. My jdeme z posledního místa na suverénního lídra soutěže, na Plzeň. Navíc začínáme sérii na jejich ledě a hraje se pouze na dva vítězné zápasy. Já doufám, že budeme dostatečně uvolnění. My nemáme co ztratit. Jednoznačnými favority jsou Západočeši, my můžeme jenom příjemně překvapit.

Kádr je tedy kompletní nebo zůstal někdo na marodce?

Z beků nám schází Libor Víta a Jirka Dvořák, z útočníků Vojta Krcho, Matyáš Holý a Lukáš Škvarek. Kromě těchto jmenovaných jsou v podstatě již všichni k dispozici, i když někteří byli nemocní delší dobu jako například Honza Stárek, který se vrací do tréninkového procesu po delší době.

Přejděme k soupeři v play-off. Hráči samotní hodně spekulovali, zda nás přiřadí na východ, a vyzveme na souboj Zlín, či zda budeme nasměrováni na západ a nemine nás Plzeň. Jak jste vnímali možného soupeře vy jako trenéři?

My jsme začali zjišťovat systém soutěže, kam by nás to mohlo přihrát, a nebylo nám to do poslední chvíle jasné. Jako nejlepší tým z druhých míst postoupily Letňany, tak jsme se domnívali, že nás přesunou na Moravu, ale svaz rozhodl, že na Zlín jdou Letňany a my na Plzeň.

Máte nějaký přehled o soupeři? Letos jsme s nimi sehráli pouze přípravná utkání koncem léta, ale to jste ještě u týmu nepůsobil.

Nějaké informace máme. Samozřejmě, to byly přípravné zápasy před půl rokem, od té doby se oba týmy někam herně posunuly. My se spíše soustředíme na naši hru, aby nám fungovala. Uvidíme, co to přinese a případně zareagujeme během zápasů. Systém na dva vítězné zápasy je velice ošidný.

Neoblíbená otázka na závěr. S jakým cílem tedy vstupujete do play-off?

Předně my jsme rádi, že jsme se do play-off nakonec probojovali. Vstupujeme do vyřazovací části v pozici outsidera, to si musíme přiznat. Jdeme do toho s čistou hlavou, nemáme co ztratit a to může být výhoda na naší straně. Doufám, že odehrajeme kvalitní utkání, bylo by parádní, kdyby se nám podařilo postoupit, ale zůstaňme trochu s pokorou nohama na pevné zemi. Naše poslední zápasy opravdu neproběhly ani v optimálním složení, ani v optimální formě. Apelovali jsme na hráče, aby tyto zápasy pojali jako přípravu na play-off, ale ne zcela se nám to podařilo. Play-off je každopádně vyvrcholením sezóny a těšíme se na něj.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....