Banes Motor České Budějovice
18.02.2016, Matěj Mayer

VIDEO: Bělohlav se omluvil fanouškům, Žovinec si Přerov nepřál

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Takhle si Motor závěr základní části rozhodně nepředstavoval. Souboj s Benátkami nad Jizerou měl být pro Jihočechy jasnou záležitostí, papírové předpoklady ale vzaly za své. Svěřenci dua Rosol–Bělohlav nejenže nezvládli poslední utkání před play-off, ve vyřazovací části navíc kvůli tomu narazí na Přerov. A z toho nikdo z fanoušků Motoru radost nemá. „Přerov jsme určitě nechtěli,“ potvrzuje obránce Dušan Žovinec.

Slušně naplněná Budvar aréna se těšila a poslední duel základní části si hodlala užít. Vždyť Motor na vlastním ledě zaváhá jen výjimečně a poslední dobou si fanoušci téměř zvykli na gólové hody. Už první bezbranková třetina leccos naznačila. „Musíme si vybojovat přesilovky a dostat se aspoň na rozdíl dvou gólů. Když s nima budeme hrát dlouho 0:0, bude nás to stát hodně sil,“ řekl po první třetině Luboš Rob.

Luboš Rob hodnotí 1. třetinu

Útočník LUBOŠ ROB hodnotí první periodu zápasu s Benátkami nad Jizerou.

Posted by HC Motor České Budějovice on Wednesday, 17 February 2016


Kdo si myslel, že se Jihočeši poučí a na svého soupeře od druhé třetiny nastoupí aktivněji, ten se šeredně pletl. Dalších dvacet minut se pokračovalo v podobném duchu a červené světlo za brankou se opět nerozsvítilo. „Neproměnili jsme šance, ale je to vyrovnané. Je před námi jedna třetina, dáme do toho všechno,“ hodnotil druhou část hry slovenský forvard Michal Chovan, jenž neproměnil velkou šanci v závěru třetiny.

Michal Chovan po 2. třetině

Utkání s Benátkami nad Jizerou je po dvou třetinách bez branek. Druhou část zápasu hodnotí MICHAL CHOVAN.

Posted by HC Motor České Budějovice on Wednesday, 17 February 2016


Góly začaly padat až ve třetím dějství. Avšak do sítě favorita. Ve 46. minutě lovil Ondřej Bláha puk ze své sítě hned dvakrát, a bylo po zápase. „Benátky dobře bránily, my jsme se netlačili do brány a neměli jsme vyložený šance. Udělali jsme hrubky vzadu a dostali jsme góly,“ okomentoval obránce Dušan Žovinec.

Ani dvě inkasované branky České Budějovice neprobudily. Místo toho inkasovaly potřetí a někteří fanoušci začali opouštět hlediště, což bylo pro letošní sezonu hodně neobvyklé. „Mě osobně to mrzí. Když se vyhrává, tak stojí za náma. Když se prohraje, tak docela zamrzí, že někteří fanoušci odejdou. Ale hráli jsme prostě špatně,“ ví Žovinec.

Motor hrál na tři útoky i přesto, že měl k dispozici ještě čtvrtou lajnu složenou z juniorů. Trenéři však triu Panáček–Točík–Šuhaj nedali šanci ani v posledních minutách a ještě doufali ve zvrat. „Uvažovali jsme o tom, že bychom je poslali do hry, ale nakonec jsme je nenasadili,“ řekl kouč Radek Bělohlav.

Jihočeši se ještě minutu před koncem mače zmohli na zkorigování, když se trefil Lukáš Zíb. Tato jiskřička naděje už ale v podstatě nic neznamenala. Českobudějovičtí sehráli zřejmě své letošní nejhorší domácí utkání. „Musím se fanouškům za tento výkon omluvit, bylo to špatné. Bohužel jsme navázali na výkon z Jihlavy a nezasloužili jsme si žádný bod. Soupeř byl lepší. Škoda, že jsme závěr nezvládli, a zkazili jsme si dojem z celé sezony. Teď to budeme mít těžký. Máme deset dní na to, abychom se připravili na play-off,“ řekl Bělohlav.

Cesta za vysněným postupem do extraligy se tak značně zkomplikovala. Ve čtvrtfinále narazí Motor na neoblíbený Přerov, který letos nedokázal ani jednou porazit! „Přerov jsme určitě nechtěli, ale play-off je úplně jiná soutěž. Potrénujeme a připravíme se na ně,“ řekl Žovinec. Nezbývá než doufat, že vyřazovací část je skutečně jiná soutěž a prokletí jménem Přerov pomine.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....