Banes Motor České Budějovice
24.01.2016, Marek Baloun

MDO: CEB - MBL 3:4p - Ztracená třetí třetina znamenala prohru Motoru

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Zápas vypadal pro domácí nadějně. Dvěma góly v přesilovkách a jedním při hře 4 na 4 to vypadalo, že budou brát tři body. Bruslaři však ovládli třetí třetinu, dostali zápas do prodloužení a tam urvali dva body oni.

První třetina se nesla ve vyrovnaném duchu, kdy se hrál hokej na obě strany, a diváci viděli několik zajímavých pokusů na oba brankáře. Bruslařům se občas podařilo zatlačit Motor do jeho obranné třetiny a operovat tam, nic z toho ale nevzniklo. Radovat se tak mohli poprvé domácí, když se při přesilovce prosadil Ondřej Vaculík.

Druhá třetina dlouho vypadala, že nic nového nepřinese. Bruslaři sice zvýšili svojí aktivitu a byli na ledě tím výraznějším týmem, nic z jejich tlaku nevytěžili. Postupně se tak aktivita začala měnit v agresivitu, což Motor opět potrestal, když vteřinu před koncem oboustranného vyloučení za hrubost dostal Vojtěch Krcho osamocen před brankářem Hassem puk od Ondřeje Vaculíka, pohrál si s gólmanem bruslařů, a pak puk už jen přizvedl a Hass se mohl jen dívat. V závěru třetiny se Boleslav opět na chvíli usadila v pásmu Motoru a Svoboda měl hodně práce hasit pokusy ze všech úhlů, tlak ale přestál a Motor tak šel do kabin s dvougólovým náskokem.

Třetí třetina ale přinesla zvrat. Hostům se nejprve podařilo snížit zásluhou Petera Nováka po přihrávce Davida Sýkory. Motoru se ještě podařilo dvougólový náskok urvat zpět, když se prosadil při přesilovce z dorážky Ondřej Svoboda, to ale bylo ze strany domácích vše. Ke slovu se dostala opět Boleslav, kdy Jakub Šípek zpoza Svobodovy branky našel přihrávkou Michala Čermáka a ten z bezprostřední blízkostí byl neomylný. Definitivní zvrat utkání přišel o pár sekund později, když se opět prosadil Michal Čermák po další asistenci Jakuba Šípka. Zápas tak dospěl do prodloužení, kdy se nekompromisní střelou prosadil Andrej Moravčík, a potrestal tak ztracenou třetí třetinu Motoru.

Ohlasy po zápasu

Ladislav Kolda, HC Motor České Budějovice: ,,Bylo to vyrovnané utkání, Boleslav bojovala, bylo tu hodně osobních kontaktů a ten závěr jsme nezvládli. Ten gól na 2:1 pro nás měl být varování, pak jsme odskočili na 3:1, a tam jsme udělali dvě zbytečný chyby, takže to pro nás je určitě ztráta."

Tomáš Černík, BK Mladá Boleslav: ,,Nepodařilo se nám zase, v Budějovicích už potřetí, vstoupit do utkání dobře, tu první třetinu jsme byli jasně horší. Od druhé třetiny jsme zlepšili pohyb, důraz v osobních soubojích a trošku i se štěstím na konci jsme se dostali do prodloužení a tam jsme dali rozhodující gól."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....