Banes Motor České Budějovice
20.12.2015, Karel Svoboda

MDO: CEB-MBO 4:0 - Mladší dorost nedal Boleslavským šanci

ČESKÉ BUDĚJOVICE - V dnešním zápase nedokázali po dvě třetiny mladší dorostenci Motoru gólově využít svou převahu, ale na začátku třetí části hry dvěma rychlými góly definitivně zlomili odpor Mladoboleslavských.

První třetina příliš pohledného hokeje divákům nepřinesla až na brankový moment z desáté minuty, kdy se domácí z rychlého přečíslení dokázali ujmout vedení. Po nahrávce Matěje Tomana překonal brankáře hostí povedenou kličkou Filip Houdek.

Ačkoliv druhá třetina žádnou změnu výsledku nepřinesla, tak zejména v její druhé části si Budějovičtí dokázali vypracovat několik slibných šancí, které vyloženě volaly po gólu. Na druhé straně ani hostující hráči neměli v této části ještě zahozenou flintu v žitě, ale jejich šance na vyrovnání zmařil pozorný Daniel Svoboda.

Na začátku třetí třetiny uvolnil Filip Houdek nádhernou přihrávkou Matěje Tomana, který se přesně mířenou střelou z mezikruží nemýlil. A když o dvě minuty později navýšil skóre důrazný Michal Silný, nebylo o vítězi dnešního zápasu pochyb. I v dalším průběhu poslední části hry si Budějovičtí dokázali vypracovat brankové příležitosti, které ztroskotaly na dobře chytajícím brankáři hostí Radku Haasovi. Brankový účet zápasu podtrhl pět minut před koncem Ondřej Svoboda, jenž dokázal využít závaru před mladoboleslavkou brankou a dotlačil kotouč za Haasova záda. Poté se utkání již v relativním poklidu dohrálo.

Dnešním vítězstvím budějovičtí dorostenci dokázali využít zaváhání svých konkurentů (Jihlava podlehla Žďáru a Brno vydolovalo pouhý bod na havlíčkobrodském ledě za prohru na samostatné nájezdy) a v průběžné tabulce Duklu přeskočili a Kometu již mají "na dohled".

Dalším kladem zápasu byla precizní práce pořadatelské služby, která nekompromisně zpacifikovala výtržníky pyromany, kteří si v Budvar Aréně zahrávali s otevřeným, vánočně prskajícím ohněm.


Několik fotek ze zápasu zde.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....