Banes Motor České Budějovice
18.12.2015, Marek Baloun

JUN: CEB - PCE 3:1 Motor vyhrál nejen tři body, ale i dvě bitky

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Tým juniorů hned od začátku dominoval zápasu a tak to zůstalo prakticky po celý zbytek utkání. Nasazení, pohyb, agresivita a nakonec i dvě vítězné bitky - to vše okořenilo zápas, kde počet gólů na straně Motoru odpovídá i počtu získaných bodů

Dohrávka druhého kola začala rychlým a na pohled pěkným hokejem. Ani jeden tým nechtěl dát nic zadarmo a proto se například na straně Pardubic vylučovalo za podražení, když Filip Zadina skočil ukázkovou rybičkou pod nohy rozjetého útoku domácích. Motor toto vyloučení rychle využil, gól však nebyl uznán, jelikož byl docílen vysokou holí. Na první gól utkání jsme si museli počkat až téměř do závěru a do kapsy šel domácím. Kapitán Petr Panáček poslal dlouhou přihrávku přes celé hřiště na úplně samotného Tomáše Gumana, který se rozjel a v bezprostřední blízkosti Kloučkovo branky naháněn dvěma obránci Pardubic vymetl pravý horní růžek.

Druhá třetina opět skončila vítězně pro domácí, Kváča si ale nulu nepřipíše. Při využité přesilovce ho pokořil po rychlé rozehrávce z buly Václav Beran a Budvar aréna tak viděla nerozhodné skóre. To platilo až do závěru třetiny, kdy Jan Marcilis vystihl rozehrávku Dynama a zvonkohrou o tyče zvýšil skóre domácích na rozdíl jednoho gólu.

Poslední dvacetiminutovka byla ve znamení bojů. A doslova. Zatímco většinu třetiny se bojovalo o tři body, v poslední minutě už došli nervy hráčům a diváci Budvar arény tak viděli dvě rvačky, přičemž oboje vyhráli domácí aktéři a společně s hostujícími byli potrestáni tresty do konce utkání. Během bojů o body si však Motor zásluhou Ondřeje Šulka pojistil výhru a tři body tak zůstávají pod Černou věží.

Ohlasy po zápasu

Martin Štrba (CEB): ,,Tenhle zápas měl parametry play - offu se vším všudy. Nasazení, agresivita, nějaký bitky, hlavně naše vítězství a jsem rád, že kluci navázali na dobré výkony z předešlých zápasů a ještě že je (Pardubice - pozn. red.) seřezali, protože my jsme tady doma a tady si na nás nikdo vyskakovat nebude."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....