Banes Motor České Budějovice
12.12.2015, Marek Baloun

SDO: CEB - PLZ 2:4 - Motor i přes vedení opět prohrál

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Po pátečním zápase s Litvínovem Motor prohrál i domácí zápas s Plzní. I přesto, že chvíli vedl, dva góly hostů a potvrzení při hře domácích bez brankáře jim tři body opět odepřelo.

Zápas mezi domácími na chvostu tabulky a hosty, kteří jsou relativně v klidu nahoře odstartovala o trochu lépe Plzeň. Její hra byla preciznější než Motoru, který sice neměl problém se dostat do útoku a procvičit gólmana Krasanovského, problém byl se v útočném pásmu udržet. Západočeši tímto problémem netrpěli a tak párkrát brankáři Hauserovi zavařili. Díky tomu se také odebrali do šatny veselejší, když jim jednobodový náskok vlastnoručně zařídil Ondřej Váňa, který se sám prodral obranou a rozsvítil červené světlo za Hauserovo svatyní.

Prostřední dějství přineslo na pohled diváka zajímavý hokej plný akce, dobrou hru obrany a několik momentů, kdy se zatajil dech, jestli padne gól nebo ne. Motor zdůraznil hru, pořád jim ale chyběla potřebná rychlost, kterou Plzeň oplývala. Ani gólmani si nedopřáli moc volného času a museli se oba několikrát natáhnout, či v případě Filipa Krasanovského i skočit plavmo. Bodově se ale nic nezměnilo a výsledek tak pořád mluvil ve prospěch Plzně.

Třetí třetina přinesla pořádnou bitvu o tři body. Oba týmy jely naplno a gólmani měli co dělat, aby se skóre neměnilo zrovna kvůli nim. To se ale hned zkraje měnilo ve prospěch domácích, kdy po kombinaci Robina Rákosníka a kapitána Jáchyma Kondelíka vyrovnal Lukáš Matys. Hned o několik sekund později se Motor dokonce dostal do vedení, když dorazil za záda Krasanovského vyraženou střelu Alana Hadžiče. Tím to ale pro Budějovice gólově skončilo. O minutu později opět svítilo po ráně Jakuba Poura za budějovickou svatyní červené světlo a Budvar aréna opět zažila vyrovnaný stav. Plzeňský vítězný gól nakonec přišel z hokejky Davida Roubala, který vystřelil na gólmana Hausera, který si nešťastně zavezl puk za brankovou čáru. Vítězství Západočechů pak čtyři sekundy před koncem potvrdil střelou do prázdné branky Vojtěch Kovařík a Motor tak potřetí končí bez vítězství.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....