Banes Motor České Budějovice
08.12.2015, Matěj Mayer

Pátá Kadaň porazila Slavii. Teď zajíždí do Budvar arény

ČESKÉ BUDĚJOVICE — V rámci 32. kola WSM ligy bude Motor na jihu Čech hostit SK Kadaň. Ta si nevede vůbec špatně, v pondělním kole porazila Slavii a je na pátém místě tabulky. Prodlouží Jihočeši, kteří mají sedmibodovou ztrátu na první Kladno, vítěznou sérii na sedm zápasů? Odpověď se dozvíme ve středu, kdy utkání v Budvar aréně odstartuje v 17:30.

O soupeři – SK Kadaň

Severočeši mohou být s průběžnou pátou pozicí v tabulce rozhodně spokojeni, pravdou ovšem je, že týmy na pátém až osmém místě dělí pouhé tři body a každým kolem se pořadí mění. Kadaň není takto vysoko náhodou, v domácím prostředí je dokonce druhým nejúspěšnějším celkem WSM ligy! Vzhledem ke středečnímu měření sil v Budvar aréně však její šance výrazně oslabují. Ze šestnácti pokusů na ledě soupeřů totiž vyhrála pouze pětkrát a z toho jen dvakrát v základní hrací době. Zajímavostí je, že Kadaň je nejlepší v brankách vstřelených v oslabení. V početní nevýhodě letos skórovala už šestkrát.

Poslední tři mače Severočeši vyhráli, ale vždy pouze těsně o jednu branku. Uspěli na ledě třináctých Benátek nad Jizerou (4:3) a v sobotním utkání až na nájezdy zdolali Prostějov (3:2). O tom, že by se Kadaň neměla podceňovat ani při venkovních zápasech, se ale přesvědčila v posledním kole Slavia.

Ve letošních vzájemných duelech byla dělba bodů rovnocenná – 3:2 a 1:3.

Do již zmiňovaného duelu na ledě pražské Slavie vstoupili lépe hosté, kteří se dostali v první periodě do vedení. Po vyrovnání červenobílých posunul blíže vítězství Kadaňské Chrpa, ale i na jeho trefu našla Slavie odpověď. Prodloužení se hrálo necelé čtyři minuty a druhý bod pro Severočechy vystřelil obránce Szathmáry.

31. kolo: SLAVIA – KADAŇ 2:3p (0:1, 1:0, 1:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 27. Vas (Krstev, Robinson), 54. D. Hruška (Jiránek) – 14. Sloboda (Charousek), 50. Chrpa (Kverka), 64. Szathmáry.

Sestava: Strmeň - Szathmáry, Charousek, Blaha, Mrázek, Trefný, Drtina, Tejnor, Rohan – Kverka, Hlava, Kaše, Kadlec, Hejcman, Chrpa, Koblasa, Veselý, Chlouba, Sloboda, Šťovíček, Müller


32. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

SK Kadaň

středa 9. 12. 2015, 17:30
Budvar aréna

WSM Ligu vedou Rytíři Kladno! V přímém souboji o první místo porazili HC Dukla Jihlava 5:2 a vystřídali ji na čele. Pošesté v řadě vyhrál Motor, naopak potřetí za sebou padla Slavia a její ztráta dál narůstá...

Posted by Hokej on Monday, 7 December 2015

Kdo je ve formě?

Dva ze tří nejproduktivnějších hráčů Kadaně v posledním kole do hry nezasáhli, o to větší šanci vyniknout měli ostatní. Nejvíce o sobě dal vědět sedmadvacetiletý Martin Kadlec, který má z posledních tří zápasů stejný počet bodů (1+2), v duelu na Slavii ale vyšel naprázdno. Konec konců ani Nicolas Hlava, autor dvou branek v minulých třech kolech, si v posledním vítězném mači kanadský bod nepřipsal.

Po dlouhé době mají České Budějovice jiného nejproduktivnějšího hráče než Josef Straku. Absence kapitána v posledním kole využil Martin Heřman, který se díky dvěma brankám vyhoupl do čela. Není to ale levý křídelník druhé formace, kdo střádal v posledních třech zápasech nejvíce bodů v dresu Motoru. Rok Pajič dal do kupy čtyři body (3+1), tiše se také rozjela letní posila Lukáš Zíb. Ten asistoval v každém z posledních tří kol, v Ústí nad Labem dokonce dvakrát. Dobré období zažívá i defenzivně vynikající Jakub Babka, který bodoval ve třech z posledních čtyř zápasů (1+2).

Zíbovy dělovky zatím netrhají sítě soupeřů, v posledních třech duelech ale čtyřikrát asistoval.

Z tábora Motoru

Nemoc nepustila do utkání v Ústí nad Labem kapitána Josefa Straku, zastoupit ho ale dokázal ve druhé formaci Josef Mikyska. Dalo se očekávat, že produktivní forvard bude Motoru hodně chybět, vždyť za celé své angažmá v Českých Budějovicích vynechal jediné utkání! Nakonec však právě druhá formace otevřela skóre utkání a prsty měla také ve čtvrté brance Jihočechů. Kromě Straky stále není fit Rob, Mucha a Vráblík.

Kromě již šestého vítězství v řadě, což je mimochodem letošní nejdelší série Motoru bez porážky, se slibně vyvíjí i situace v brankovišti. Jednadvacetiletý David Gába nešel ani v jednom z těchto šesti zápasů nad dvě inkasované branky na zápas a úspěšnost jeho zákroků byla nejhůře 92,59%. Talentovaný gólman na druhou stranu stále čeká na první letošní čisté konto.

Věděli jste, že...

Kadaň nepatří mezi oblíbené soupeře Českých Budějovic. Ve všech sezonách, ve kterých proti sobě oba celky nastoupily, si Severočeši připsali ve vzájemných zápasech dvě vítězství.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice