Banes Motor České Budějovice
07.12.2015, Klub

Mikulášská nadílka pro nejmenší

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Nejmenší hokejisté z HC Motor České Budějovice se ve dnech 2. a 3.prosince zúčastnili mikulášské nadílky v budějovickém Hopsáriu. Během obou dní bylo mikulášským balíčkem obdarováno na 170 dětí.

Letos se již popáté sešli nejmenší hokejisté HC Motor České Budějovice na mikulášské nadílce v areálu českobudějovického Hopsária. Podobné akce pořádané v letech minulých se velmi osvědčily a vydařily a u rodičů i dětí sklidily obrovský úspěch.

Vzhledem k velikému počtu dětí se letošní akce konala nadvakrát. V součtu obou dní se v Hopsáriu sešlo přibližně 170 dětí. V úterý 2. prosince zaplnili plochu areálu minihokejisté z přípravky, základny D a základny B. Středa 3.prosince byla vyhrazena malinko starším dětem, borcům ze základny B, základny A a mladším žákům B.

Děti si pod bedlivým dozorem trenérů i rodičů užívaly pohybu na všech dostupných atrakcích Hopsária. Kromě populárního obřího nafukovacího žraloka si například zahrály stolní fotbal, klasický fotbal či zajezdily na šlapacích motokárách. Velmi populární byla po oba dny „míčková válka“ mezi trenéry, dětmi a rodiči.

O hudební doprovod se staral osvědčený, „šoubyznysem protřelý“ DJ Hugo, jehož hudební pecky dodaly akci patřičnou pohodu. Samozřejmostí bylo vydatné občerstvení v podobě nejrůznějších druhů pizzy, zákusků a nepřeberného množství ovoce. A jak nenápadně radí agrometalová skupina Kabát ve svém hitu „Žízeň“, byl samozřejmě pro děti zajištěn i vydatný pitný režim.

Nakonec se všichni zúčastnění dočkali příchodu Mikuláše s Čertem a Andělem. Děti postupně beze studu či s menším uzarděním hezky přednášely básničky, některé zazpívaly i pěknou písničku a jako třešnička na nadílkovém dortu zazněla před samotným Mikulášem i česká státní hymna. Každé dítko dostalo svoji zaslouženou odměnu v podobě mikulášské nadílky (s relativně zdravým obsahem – mandarinky, jablka, ovesné sušenky) a Čertovi všichni přislíbili, že budou celý rok poslouchat rodiče i trenéry (Poznámka trenérů: U některých výtečníků bychom lehce namítali, že „vlk také sliboval a všichni víme, jak to s nebohou Karkulkou dopadlo“ – ale budiž „Slibem nezarmoutíš“!).

Zkrátka, každý z příchozích si určitě přišel na své a všichni odcházeli po sedmé hodině večer spokojeni, plni zážitků a dojmů.
Za hladký průběh akce patří poděkování trenérům, kteří se akce po oba dny akce zúčastnili a také všem velkým i menším sponzorům, kteří na tuto dětskou akci přispěli.
Jmenovitě klub děkuje těmto hlavním sponzorům – Teplárna ČB, Statutární město ČB a Robert Bosch.
Děkujeme všem!

Hokejový klub mládeže HC Motor České Budějovice plánuje podobné osvědčené akce i do budoucna.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....