Banes Motor České Budějovice
28.11.2015, Klub

Chovan uspěl na zkoušce, Pašek končí

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Měsíční zkouška slovenského útočníka Michala Chovana je u konce. A i když ji provázelo nepříjemné zranění, nakonec byla úspěšná. Klub využil opci ve smlouvě a pojistil si bývalého reprezentanta do konce sezony 2016-17. Smlouvu naopak na vlastní žádost rozvázal s klubem Václav Pašek.
Michal Chovan sice v šesti duelech, do kterých v barvách Motoru zasáhnul, neskóroval. Ale hned čtyřikrát u gólu asistoval a zejména jeho nádherná příhra na trefu Pajiče proti Přerovu byla výstavní. Jeho rozlet pak přibrzdilo zranění po zákroku kladenského Růžičky, po němž musel vynechat dva zápasy, ale v Havířově už zase hrál a podílel se na důležitém vítězném gólu Lukáše Květoně. Klub tak využil svého opčního práva a pojistil si služby čtyřnásobného slovenského reprezentanta až do konce následující sezony.

Kádr Motoru naopak opouští mladý útočník Václav Pašek. Tomu byla na vlastní žádost ukončena smlouva a s největší pravděpodobností se přesune do druholigového Písku.

Další zajímavostí je fakt, že Pardubice chtějí využít střídavého startu, který má do extraligy vyřízený brankář Ondřej Bláha. V nedělním duelu na Spartě by měl mladý gólman začít na lavičce. Tak uvidíme, zda se dočká svého vysněného debutu v nejvyšší soutěži.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....