Banes Motor České Budějovice
18.11.2015, Miroslav Mayer

Dnes to byl blázinec, směje se Nouza

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Kdo byl ve středu večer v Budvar aréně, musel mít nutně pocit, že se ocitl někdy v osmdesátých letech a sleduje zápas NHL, ve kterém generace Waynea Gretzkyho nastřílela v každém utkání vysoký počet branek. Hrdinou zápasu byl útočník Tomáš Nouza, který zaznamenal tři góly a na dva přihrál.

První gól v zápasu padl hned po odehraných 30 sekundách a vlastně předznamenal celý průběh utkání dvou kandidátů na baráž o extraligu. Obě mužstva se přetahovala o výsledek až do stavu 4:4, poté Motor třemi brankami v řadě získal náskok. Nejbláznivější třetí třetina přinesla dokonce devět tref do černého. Největší zásluhu na konečném vítězství Jihočechů měl Tomáš Nouza, nejlepší hráč loňské sezony, který si v duelu připsal hned pět bodů.

Dnes se v Budvar aréně odehrál hodně divoké utkání. Pamatujete podobný výsledek za svoji kariérů?
Takový zápas jsem asi nikdy nezažil! Dneska to byl blázinec. Přišlo přes šest tisíc diváků a ti mají rádi góly, takže se jim to muselo líbit. Od nás to ale nebyl dobře defenzívně odehraný zápas.

Pro útočníky je určitě lepší ofenzivní duel než takový, kde padnou jeden dva góly...
Pro útočníky asi jo, ale my hrajeme jako tým a teď jsme dvakrát po sobě prohráli, takže jsme chtěli ze zápasu s Kladnem body. Věděli jsme, že soupeř má dobrou formu a brali jsme jakékoliv vítězství. Dopadlo to takhle divoce, ale jsem strašně rád, že jsme vyhráli.

Vy osobně jste se na výsledku podílel hned pěti body. Jaký jste měl z utkání pocit?
Letos se mi to ještě ani jednou nepovedlo. Pět bodů je krásných, hezky se to poslouchá, ale pro mě je spíš důležité, že jsme porazili Kladno a máme tři body.

Ve třetí třetině jste byl ošklivě faulován a chvíli jste zůstal ležet na ledě. O co tam šlo?
To k hokeji patří a nemyslím si, že to bylo nějak zákeřné. Obránce chtěl dohrát souboj a zlomil hokejku o moji hlavu. Nerad bych to dál pitval.

Ke konci zápasu Motor vedl o tři branky, vypadalo to na klidný konec. Přesto ještě diváci viděli rušný závěr. Co se tam stalo?
To se nám nesmí stávat. Zápas byl pro nás jednoznačně vyhraný a pak se do posledních vteřin strachujeme o výsledek. Byl to sice bláznivý zápas a padla nám tam vlastně každá střela, ale tohle si prostě musíme pohlídat.

Dlouho jste pro zranění nehrál. Jak se teď cítíte?
Měl jsem nějaké zdravotní problémy, ale ty jsem vyležel. Tenhle zápas byl tak fyzicky náročný, že jsem se přesvědčil, že jsem zdravotně v pořádku.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....