Banes Motor České Budějovice
14.11.2015, Denisa Józsová

JUN: CEB - KLA 5:4 - Juniorka po dobrém výkonu dokázala zvítězit

Juniorka dokázala zvítězit před domácími fanoušky 5:4. V zápase byla lepším týmem a zaslouženě si tak odnesla tři body.

První třetina začala hodně zostra. Již v první minutě měl velkou šanci Šuhaj, když se objevil sám před brankářem, ale branku minul. Zápas pokračoval tak svižně, jak začal. V šesté minutě otevřel skóre zápasu Jakub Šuhaj, který zakončoval rychlou akci domácích. Ale hned vzápětí dokázali Rytíři srovnat. Prosadil se Vincent Keszi. Hra pokračovala v nastoleném trendu, ale ani jeden z týmů se nedokázal dostat do větší akce. Největší šanci měli hosté, když si jeden z obránců Motoru málem vstřelil vlastní gól. Ihned po této akci se dostali domácí do vedení, kdy Jakub Šuhaj zakončil akci budějovických. Ale ihned bylo vyrovnáno. Gól kladenských vstřelil Petr Křepelka. Hra zůstávala svižná a bylo k vidění mnoho dalších šancí. Hráči Motoru se dokázali prosadit ještě jednou a to v přesilovce. Josef Žáček vyslal lehkou, vyšší střelu od modré a ta skončila v brance. Stahl s tím nemohl nic dělat, protože hráč, který před ním clonil, se na poslední chvíli uhnul. Do kabin šli tedy šťastnější domácí.

Začátek druhé třetiny byl pro domácí hráče jak z říše snů. Již v 52. vteřině vybojoval Dominik Točík ve středním pásmu, dokázal se prokličkovat až do útočné třetiny, kde puk podložil volnému Radku Prokešovi. Druhá perioda byla rozkouskována častými vyloučeními na obou stranách. To však nesebralo duelu krásu a byla k vidění spousta příležitostí. Chvílemi byli lepší hráči Kladna. Jejich šance ale ztroskotali na skvěle chytajícím Kváčovi. Do pauzy se ještě jednou dokázali prosadit hráči domácích. Po skrumáži před brankou hostí doklepl kotouč do brány Radek Prokeš. Do konce třetiny se nic zásadního už neudálo.

Hned na začátku třetí třetiny trefil jeden z hráčů Motoru tyč. Ale poté začalo pomalu přebírat iniciativu Kladno, což se mu i vyplatilo. Kváča dokázal vyrazit střelu Hajného, ale puku se chopil Petr Havlůj, pro kterého nebyl problém zakončit od odkryté klece. Domácí hráči byli po této obdržené brance jako opaření. Do konce části se již nedokázali dostat do hry a Kladenští se drali za vyrovnáním. Když nezbývalo mnoho času, tak hosté odvolali brankáře. To jim přineslo ovoce. Puk se dostal k Jakubovi Hajnému a ten snížil na 4:5. Pro Středočechy už ale bylo příliš pozdě na srovnání, a tak dokázali hráči Motoru zvítězit.

Ohlasy po zápasu
Milan Kupka (CEB): Oproti včerejšímu utkání se pro nás zápas vyvíjel daleko lépe. Dostali jsme se do vedení a to jsme udržovali po celý zápas. Akorát mě mrzí, že tu třetí třetinu jsme nedokázali hrát tu hru jako ty první dvě části. Najednou jsme odpadli, začali jsme odhazovat puky. Jako bychom se báli o vítězství. Nicméně jsme rádi, že se nám to povedlo udržet a za tři body.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....