Banes Motor České Budějovice
11.11.2015, Denisa Józsová

SDO: CEB - KLA 1:3 - Série bez bodu staršího dorostu trvá

Domácí tým po ne úplně dobrém výkonu doma neurval ani bod. Kladno od poloviny první třetiny udávalo tempo a odvezlo si zaslouženě tři body.

Úvod zápasu byl velmi vlažný, ale i přes to byli mírně aktivnější hráči domácího celku, kteří si dokázali vypracovat i první větší šance, ale žádná nebyla proměněna. Poté byla hra hodně rozkouskována třemi vyloučeními, během nichž ale nedošlo k něčemu zajímavému. Postupem času se začala hra vyrovnávat. Nějaké příležitosti byly k vidění na obou stranách, ale pro brankáře nebyl žádný problém je vyřešit. Ke konci třetiny byli lepší hráči Kladna, ale Hauser žádný puk za svá záda nepustil, a proto se šlo do kabin za stavu 0:0.

Obraz konce první třetiny se přenesl i do začátku druhé. Kladno bylo lepším týmem a domácí gólman musel předvést hned dva perfektní zákroky. Potom se hra začala vyrovnávat a Motor měl i větší příležitosti. Jednu z nich nevyužil Kašper, jehož tečovaná rána skočila na horní tyčce hostující brány. Po faulu Malého z Kladna mohl domácí tým potvrdit své zlepšení, jenže místo toho aby gól vstřelil, tak inkasoval. Po špatné nahrávce jednoho z hráčů Motoru se puk dostal k Pavlu Husárikovi a ten v samostatném úniku dokázal prostřelit Hausera. Domácí byli po obdržené brance jako opaření a Středočeši byli po zbytek třetiny lepším týmem s mnoha možnostmi ke skórování. Ojedinělou šanci Motoru měl Tejko, ale trefil tyč.

Třetí část začal domácí tým další velkou chybou v rozehrávce, kterou nedokázali Kladenští využít. Hra se poté uklidnila a i domácí měli nějaké šance ke skórování, ale nedokázali využít ani jednu, Kalaj dokonce trefil tyč. A jak se říká nedáš – dostaneš. Hned z další šance dokázalo Kladno udeřit, kdy Adam Kubík vymetl všechny pavouky v domácí bráně. Hostující hráči byli lepším týmem a hned za další dvě minuty vstřelili branku. Samostatný únik Pavla Husarika ještě dokázal Hauser zneškodnit, ale s dorážkou již neměl žádný problém Kryštof Hrabík. Domácí po tomto gólu velmi znervózněli. Zbytečný faul kolenem předvedl Dosek a Budějovičtí šli do čtyř. Při tomto oslabení se ale domácí zmobilizovali. Do samostatného úniku se dostal Bláha a byl při něm faulován. Bylo nařízeno trestné střílení, při kterém chtěl Stahla domácí hráč vymíchat, ale nepovedlo se mu to. Přesto dokázal Motor v oslabení vstřelit branku, když se do samostatného úniku dostal Oliver Pánek a s přehledem proměnil. Jenže pro domácí to bylo již pozdě a s utkáním nestihli více udělat. Hosté si tak po právu odvezli všechny body.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....