Banes Motor České Budějovice
23.10.2015, Michal Heřman

Slavia nevyhrála tři zápasy. Využije toho Motor?

České Budějovice - V sobotu se poprvé v letošní sezoně vydá ČEZ Motor České Budějovice do Prahy, kde Jihočechy čeká souboj aktuálně dvou nejlepších týmů WSM ligy. Zápas v Edenu se Slavií Praha začne v 17:30 a chystá se na něj obrovský počet českobudějovických fanoušků.

O soupeři – HC Slavia Praha

Po velkých letních změnách v kádru i vedení hokejové Slavie se čekalo, jak bude tým ve druhé nejvyšší soutěži schopen hrát o co nejrychlejší návrat do extraligy. Zatím se Pražanům daří skvěle - po šestnácti odehraných kolech mají 33 bodů a jsou druzí pouhý bod právě za Motorem. Sobotní duel tak bude přímý souboj o první místo. Třetí Kladno ztrácí na Motor dva body.

Slavia zatím dominuje v individuálních statistikách. Kanadské bodování WSM ligy vede Jaroslav Markovič s 22 body (8+14). Miloslav Čermák je s 11 góly nejlepší střelec a Markovič je pak dále druhý nejlepší nahrávač soutěže. Pro porovnání… Josef Straka jako nejproduktivnější hráč Motoru je čtvrtý s 19 body (8+11).

Vzájemné zápasy 2015/16 - 4:1.

Nechybělo mnoho a první vzájemný duel v letošní sezoně byl v Budvar aréně vyprodaný. Na zápas přišlo 6 224 diváků, kteří viděli výhru Jihočechů 4:1. Ve statistice střel na branku Motor svého soupeře jasně přehrál v poměru 42:14.

Hráči Slavie Praha nemají ideální začátek druhé čtvrtiny sezony. Prohráli totiž tři poslední zápasy a o to víc se budou chtít proti Motoru chytit. V zatím posledním zápase prohrála Slavia doma s Prostějovem 1:2.

15. kolo: SLAVIA - PROSTĚJOV 1:2 (1:2, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Čermák (Kašpařík) – 11. Illéš (Drtina, Dragoun), 18. Moskal (Protivný, Čuřík).

Sestava Slavie: Hylák – M. Hruška, Pavlin, Kolařík, Punčochář, Hraško, Knot, Růžička, Adam – Robinson, Šafránek, Markovič – T. Doležal, Kašpařík, Čermák – Micka, Bahenský, D. Hruška – J. Doležal, Andres, Jiránek.


17. kolo

HC Slavia Praha
-
ČEZ Motor České Budějovice

sobota 24. 10. 2015 v 17:30 - Stadion Eden



Analýza: Slavia nejméně inkasuje

Pražané mají produktivní útoky, kvalitní obranu a k tomu hlavně také jistotu v brance. S 28 inkasovanými góly jsou jasně nejlepší v celé lize. Svatyni kromě jedné třetiny zatím vždy hájil Alexandr Hylák, který v šestnácti duelech nasbíral 958 minut. Šlo na něj 473 střel a inkasoval 26 branek. Průměr gólů na zápas má 1,63 a procentuální úspěšnost 94,5 %.

Z tábora Motoru

Sobotní zápas bude pro dva českobudějovické hráče malým jubileem. Pokud nastoupí, tak pro Vladimíra Škodu to bude 200. zápas v 1. lize i s play-off a pro Lukáše Žálčíka 200. zápas v základní části 1. ligy. Oba bude hnát dopředu zaplněná aréna, protože do Prahy se chystají stovky fanoušků Motoru.

PTEJTE SE JAKUBA SUCHÁNKA!

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....