Banes Motor České Budějovice
20.10.2015, Klub

SŽA: Dlouhodobě očekávané vítězství nad Plzní

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Na tři body s Plzní čekali hráči ročníku 2002 hodně dlouho. Jak hodnotí vítězné utkání realizační tým :
Hodnocení utkání trenérem: 

Podařilo se nám zvítězit nad soupeřem, se kterým se nám dlouhodobě výsledkově nedaří. Přispěl k tomu poctivý, obětavý a bojovný výkon celého mužstva, podpořený vynikajícím brankářem Ludvíkem, který pochytal všech čtyřicet střel soupeře a udržel nulu.

Rozšířené hodnocení:

V utkání s tradičním soupeřem, proti kterému se Motoru v žákovských kategoriích dlouhodobě nedaří, jsme chtěli navázat na poslední dobré výkony a také na první zápas v Plzni, kde jsme odehráli rovnocennou partii, ve které misky vah na stranu soupeře pomohli převážit domácí rozhodčí. Patřičně nahecované mužstvo přistoupilo k zápasu zodpovědně, a když v 7. minutě nejprve dorazil Antoň střelu Adama Ryby odraženou od zadního mantinelu do branky, a v téže minutě Adam Ryba po tvrdé střele Šulisty od modré nezaváhal, ujali jsme se vedení 2:0. Kvalitní soupeř se však nevzdával a častokrát nám jeho útočníci zle zatápěli. Naráželi však na výborně chytajícího brankáře Ludvíka a poctivě bránící domácí hráče. Ve druhé třetině jsme přežili dlouhé oslabení 5 na 3 a sami v přesilovce kontrovali. Šulista rozehrál od mantinelu akci, Adam Ryba předložil před prázdnou branku ideálně Pojarovi a bylo to 3 : 0. Soupeř se však stále nehodlal s průběhem utkání smířit a až do konce zápasu nenechal naší obranu v čele s výborným Ludvíkem oddechnout, o čemž svědčí jeho čtyřicet zákroků proti většinou těžkým střelám. Měli jsme ještě několik ojedinělých šancí z brejků, ale ani Pouzar, ani Adam Ryba již další branky nepřidali. Po skončení zápasu vypukla v našich řadách pravá nefalšovaná radost z vítězství nad tímto soupeřem. Pochvalu zaslouží všichni za poctivý a bojovný výkon.

HC Motor ČB - Plzeň

3 : 0 (2:0, 1:0, 0:0)

Branky a asistence: 7. Antoň (Ryba A.), 7. Ryba A. (Šulista), 28. Pojar (Ryba A., Šulista)

Sestava: Ludvík – Pojar, Ryba K., Řehout, Remta, Šulista – Anderle, Pouzar, Ryba A., Cibuzar, Kouba, Klimeš, Šťastný, Antoň.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice