Banes Motor České Budějovice
19.10.2015, Matěj Mayer

Oplatí Jihočeši Litoměřicím porážku v domácím prostředí?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Po pěti výhrách v řadě přišlo v posledním kole zaváhání. Hokejisté Motoru nestačili na Prostějov, stále jsou však na druhé příčce WSM Ligy. To HC Stadion Litoměřice, středeční soupeř Jihočechů, je na tom o poznání hůře. Partnerský klub Hradce Králové je na desátém místě, první vzájemný duel ale vyhrál. Přijďte podpořit domácí mužstvo v odvetě od 17:30 do Budvar arény!

O soupeři – HC Stadion Litoměřice

Stadion zažil poměrně vydařený vstup do soutěže. Z úvodních šesti zápasů vyšel hned čtyřikrát vítězně, když si mezi skalpy připsal například favorizovaný Motor. Následně však začala jít výkonnost severočeského celku dolů. V šesti duelech mezi 30. zářím a 14. říjnem svěřenci Jiřího Kučery hned pětkrát prohráli v základní hrací době, porazili jen slaboučký Most.

Ve 14. kole navíc farma Mountfieldu Hradce Králové utrpěla debakl od Dukly Jihlava. Ta si v domácím prostředí vyšlápla na hokejisty Litoměřic, kteří si na cestu domů přibalili hned deset kousků - 10:1! Kališníci v poslední době se silnějšími týmy jen těžko drží krok, přesto nezapomeňme, že první vzájemné utkání s Motorem na vlastním ledě vyhráli.

Litoměřice jsou jedním ze čtyř mužstev, které dokázaly Motor porazit. Ve 3. kole vyhráli 5:4sn.

V sobotním utkání jakoby Litoměřice zapomněly na potupnou porážku, když z vyrovnaného utkání s Havířovem braly dva body. Jak řekl po zápase asistent trenéra Daniel Tvrzník, klidně jich mohlo být více. „Takový zápas jsme potřebovali. Věřím, že pokud to takhle půjde i nadále, tak se k tomu přidá i určitá lehkost v hokeji. Dva body body nám velmi pomohou, ale myslím si, že jsme si zasloužili tři.“

15. kolo: LITOMĚŘICE - HAVÍŘOV 4:3sn (0:1, 2:1, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 24. Troliga (Doležal, Šulc), 27. Hronek (Šulc, Švagrovský), 51. Beránek (Nedvídek, Šulc), rozh. náj. Šulc – 8. Maliník (Maruna, Sztefek), 27. Kanko (Korím, Maruna), 54. Kanko (Mazanec).

Sestava: Pavelka (Michajlov) – Krstev, Bílek, Šulc, Mikliš, Hronek, Plášil, Piegl, Málek – Kalla, Procházka Ma., Rousek – Švagrovský, Nedvídek, Beránek – Berger, Troliga, Doležal – Racek, Valášek, Procházka Mi.


16. kolo

ČEZ Motor České Budějovice
-
HC Stadion Litoměřice

středa 21.10. 2015, 17:30
Budvar aréna

Soumrak favoritů: Slavia, Motor i Kladno zakoply. Šumperk je na dně

O nejlepší útočné formaci WSM Ligy asi není pochyb, co říkáte? :)

Posted by HC Motor České Budějovice on Saturday, 17 October 2015

Kdo je ve formě?

Největší hrozbou podle aktuální formy litoměřických hokejistů bude exbudějovický obránce Jakub Šulc. Ten si za poslední tři zápasy připsal čtyři body (1+3), ovšem všechny zaznamenal v jednom utkání. Celkově má na kontě už šest bodů v sedmi duelech. Formu má také jednadvacetiletý útočník Martin Procházka, který se v posledním zápase brankově prosadil a přidal také asistenci. Se čtrnácti body (8+6) je nejproduktivnějším hráčem Kališníků.

Po nevýrazném vstupu do sezony se Luboš Rob rozjel jako uragán! Jak jinak nazvat jeho šestizápasovou bodovou šňůru, během které má průměr dvou bodů na zápas! Ano, dvanáct bodů (4+8) ho rázem vyneslo na pozici jednoho z nejproduktivnějších hráčů Motoru. Stejně tak se rozjel také Lukáš Žálčík, který dokáže zužitkovat Robovy pasy. I on bodoval už šestkrát v řadě a za toto období má neuvěřitelnou bilanci 7+1! V poslední době se daří také Tomáši Nouzovi, který také boduje pravidelně a z posledních tří duelů má slušné čtyři body (2+2).

Luboš Rob hraje ve vynikající formě. Natáhne svou bodovou šňůru na sedm zápasů?

Z tábora Motoru

Jihočeši se sice vyhřívají na druhém místě WSM Ligy, v posledním kole ovšem nevyužili možnost jít do čela tabulky, což zamrzí. Českobudějovičtí nechytili začátek zápasu v Prostějově a odpověď na dvoubrankové manko našli až příliš pozdě. Nyní stojí v cestě Litoměřice, farma Hradce Králové, již by Motor po porážce z prvního vzájemného duelu neměl podcenit. Svěřence Petra Rosola čeká náročný týden, hned v sobotu totiž ve šlágru kola vyzvou Slavii Praha.

Věděli jste, že...

Mezi odchovance Litoměřic patří obránce Martin Škoula, vítěz Stanley Cupu s Coloradem. Dále klub vychoval olympijského vítěze Milana Hniličku, dvojnásobného mistra České republiky Petra Přikryla nebo bývalého reprezentačního obránce Radka Hamra.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....