Banes Motor České Budějovice
13.10.2015, Michal Heřman

Začíná druhá čtvrtina ligy. K odvetě přijede Havířov

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Po vítězném utkání s Benátkami čeká na ČEZ Motor České Budějovice další duel. Na jih Čech přijede v úterý AZ Havířov a tímto zápasem začnou pro oba celky odvety. Zápas v Budvar aréně začne v 17:30.

O soupeři – AZ Havířov

Hokejisté Havířova nevstoupili do sezony 2015/2016 nejlépe. Z úvodních pěti duelů vyhráli jen jeden zápas - Litoměřice porazili doma 6:2. Před sezonou Havířov opustilo mnoho hráčů a oslabení týmu se projevilo. Postupně si ale spolupráce hráčů začala "sedat" a výsledkem bylo zlepšení a výhra na nájezdy s Kladnem 2:1. Následovala porážka v Benátkách (0:4), výhra nad Prostějovem (3:1) a prohra na Slavii (1:5).

S přibývajícími zápasy se ale AZ dokázal ještě více pozvednout. Z dalších třech zápasů získal plný počet devět bodů. Doma porazil 3:1 Kadaň a 4:3 Most. První venkovní body si pak připsal v Třebíči za vítězství 4:2. Nejproduktivnější hráči týmu jsou Petr Kanko a Jan Maruna s osmi body.

Vzájemné zápasy 2015/2016 - Havířov - Motor 2:5.

V zatím posledním utkání na ledě Dukly Jihlava nedokázal havířovský AZ vstřelit kýžený gól a prohrál 0:2. Po bezbrankové první třetině byla situace podobná i ve druhém dějství. Až ve 40. minutě se po chytré hře prosadil střelou pod horní tyč Michal Důraz. Definitivu zápasu pak vstřelil v 56. minutě Skořepa.

13. kolo: Jihlava – Havířov 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 40. Důras (Diviš, Kaláb), 56. Skořepa (Štebih, Šafář).

Sestava: Matoušek – Štencel, Ostrčil, Krisl, Bahounek, Korím, Lenďák, Bail – Maruna, Maliník, Kanko – Sztefek, Pechanec, Kalus – Tomi, Káňa, Štumpf – Kotala, Staněk, Matějek – Rimmel.


14. kolo

ČEZ Motor České Budějovice
-
AZ Havířov

úterý 13.10. 2015, 17:30
Budvar aréna

Pohled do statistik...

V tabulce průměrné domácí návštěvnosti snad nikdo nepochybuje, že lize vévodí fans Motoru. Havířov ale na tom není vůbec špatně a s průměrem 1 839 diváků je na pátém místě. Kde naopak Havířov zaostává je procento využitých přesilovek. S pouhými necelými 13 procenty je třetí od konce. Motor má průměr využití přes 23 % a i zde lize dominuje. Ani v procentuální úspěšnosti ubráněných oslabení není Havířov lepší. Jediná statistika, ve které je AZ aktivnější, je počet trestných minut. Motor je s 182 minutami na 10. místě. Havířov má 205 a je pátý.

Lukáš Žálčík má i nadále střeleckou formu. V uplynulých čtyřech zápasech dal pět branek.

Situace na čele tabulky

Po nepříjemném utkání v Benátkách, které Motor bravurně zvládl, se na čele WSM Ligy ustálila očekávaná trojice favoritů soutěže. Protože Slavia zdolala Přerov 2:1 a Kladno vyhrálo 4:1 v Prostějově, nedošlo mezi prvními třemi týmy k žádné bodové změně. Naopak týmy od čtvrtého místa níže až tak nebodovaly a výsledkem je pro Motor, Slavii i Kladno již příjemný náskok. Aktuální tabulka WSM Ligy po 13. kole je na čele následující: 1. Slavia 32 bodů, 2. Motor 29 bodů a 3. Kladno 27 bodů. Čtvrtá Kadaň a páté Ústí nad Labem mají 21 bodů.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....