Banes Motor České Budějovice
11.10.2015, Matěj Mayer

Proti čtvrtému celku tabulky. Jihočeši se představí na horkém ledě Benátek

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Po třech vítězných zápasech se českobudějovičtí hokejisté drží na druhé příčce, tři body za vedoucí Slavií. Špatně si ovšem nevedou ani HC Benátky nad Jizerou, aktuálně čtvrtý celek WSM Ligy, na jehož ledě se Motor představí v pondělí. Atraktivní utkání na vymrzlém zimním stadionu odstartuje v 17:30.

O soupeři – HC Benátky nad Jizerou

Vydařený úvod ročníku v podání středočeského klubu je překvapením. Ač se Benátky nad Jizerou neopírají o žádné výrazné individuality, patří jim po dvanácti odehraných kolech vynikající čtvrté místo. Daří se jim především doma, kdy padly jen jedinkrát ze šesti případů! V tabulce WSM Ligy s 20 body pronásledují elitní trojku - Slavia Praha (29 bodů), České Budějovice (26 bodů) a Kladno (24 bodů).

PREVIEW BENÁTEK NAD JIZEROU NA SERVERU HOKEJ.CZ

Proti zmiňovanému Kladnu ale v posledním kole tvrdě narazily a ukázalo se, že na nejužší špičku druhé nejvyšší soutěže zatím nemají. V předchozích dvou střetnutích si ale vedli svěřenci Jiřího Čelanského skvěle. Nejprve vyprovodili Šumperk na jeho ledě 6:2 a čtyřbrankovým rozdílem rozdrtili na svém vlastním ledě silný Přerov - 5:1.

Loni byla bilance zápasů v základní části naprosto vyrovnaná - 3:1, 4:1, 1:4, 2:4.

Jak je psáno výše, poslední duel Benátkám nad Jizerou nevyšel. Do 37. minuty se ale jednalo o zcela vyrovnaný zápas, ve kterém Benátečtí po devíti minutách dokonce vedli 2:0. Na konci druhé periody ale Rytíři rozpoutali brankový koncert. Jejich góly ve 37. a 43. minutě určily směr, kterým se utkání nadále ubíralo. Další tři branky v rozmezí 51. a 60. minuty už jen potvrdily vítězství Kladna.

12. kolo: KLADNO - BENÁTKY NAD JIZEROU 7:2 (2:2, 1:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 12. Redlich (Dalecký, Repe), 18. Stach (Nash, Skuhravý), 37. Strnad (Růžička, Skuhravý), 43. Rudovský (Skuhravý), 51. Bílek (Nash), 53. Rudovský (Bílek, Nash), 60. Kindl - 5. Ordoš (Plodek), 9. Volf.

Sestava: Schwarz – Čermák, Říha, Havlín, Čakajík, Kalina, Kajínek, Sobotka, Pabiška – Víšek, Volf, Huňa, Matějček, Plodek, Ordoš, Vlach, Lakatoš, Černoch, Miškovský, Havlas


13. kolo

HC Benátky nad Jizerou
-
ČEZ Motor České Budějovice

pondělí 12.10. 2015, 17:30
Zimní stadion města Benátky nad Jizerou

Slavia a Kladno pálily ostrými, uspěl i Motor. Hanácké derby pro Jestřáby

Jubilejní 300. utkání v českobudějovickém dresu zítra na ledě Benátek odehraje DAVID KUCHEJDA! Osmadvacetiletý forvard...

Posted by HC Motor České Budějovice on Sunday, 11 October 2015

Kdo je ve formě?

Za Středočechy se v posledních třech zápasech nejvíce prosazovala dvojice útočníků Jan Plodek – Adam Dlouhý. Prvně jmenovaný šestatřicetiletý forvard zaznamenal alespoň bod v každém z posledních tři utkání a celkově si během tohoto období připsal skvělých pět bodů (2+3). Teprve dvacetiletý Adam Dlouhý má za sebou letos teprve pět utkání WSM Ligy. V prvních dvou se neprosadil, ale nyní v posledních třech zaznamenal tři branky a jednu asistenci.

České Budějovice v poslední době táhnou trochu netradiční jména. Tedy kromě tradičně vynikajícího kapitána Josefa Straky, který má za poslední tři utkání hned pět bodů (4+1). Stejný počet si ovšem za asistence také připsal Luboš Rob, který se sice v letošním ročníku ještě netrefil, zato se stal dvorním nahrávaček Lukáše Žálčíka. Ten v sobě konečně probudil střelecký instinkty a čtyřmi góly dal jasný vzkaz všem pochybovačům.

Lukáš Žálčík začal být konečně střelecky potentní. V posledních třech zápasech skóroval čtyřikrát! Vydrží mu forma?

Z tábora Motoru

Motor má před sebou těžký dvojzápas. V pondělí se představí v Benátkách nad Jizerou, o den později už bude muset být připraven na domácí utkání s Havířovem. Svěřenci Petra Rosola jsou si nastalé situace vědomi a jdou do následujících dnů s jasným cílem. „Bylo by super, kdybychom zvládli obě dvě utkání. Potřebujeme dohnat Slavii a utéct Kladnu,“ ví obránce Dušan Žovinec. „Benátky budou doma hrát určitě výborně, stejně jako hrají venku. Teď se jim daří, jsou nahoře. Druhý den nás navíc bude čekat těžký zápas s Havířovem,“ říká třiadvacetiletý zadák.

Věděli jste, že...

Během základní části v poslední dvou letech zvítězil Motor na ledě Benátek nad Jizerou jedinkrát ze čtyř případů.

Ještě jednoho milníku dovrší hráč Motoru v dnešním utkání. Pro letní posilu PETRA KOLMANNA to bude jubiljení 200. zápas...

Posted by HC Motor České Budějovice on Monday, 12 October 2015
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....