Banes Motor České Budějovice
26.09.2015, Karel Svoboda

SDO: CEB - SPA 1:4 - Sparťané bodově vyloupili Budvar Arénu

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Po včerejší prohře v Plzni ani dnes nedokázali starší dorostenci Motoru bodovat. Pražská Sparta rozhodla zápas efektivnější koncovkou, kdy si v průběhu první třetiny vytvořila dostatečný tříbrankový náskok.

Domácí tým zahájil utkání poměrně aktivně, nicméně již ve 4. minutě objel Němcovu svatyni hostující Martin Dubský a nadvakrát propasíroval puk za záda domácího brankáře. O navýšení skóre se postaral opět Martin Dubský, který se na počátku 15. minuty blýskl povedenou individuální akcí, proskočil mezi dvěma domácími obránci a přesně mířenou střelou k tyči nedal Němcovi žádnou šanci. V závěru první třetiny ještě po přihrávce Jaroslava Chlouby zvýšil skóre nikým nehlídaný Vojtěch Komárek.

Na začátku 25. minuty zlikvidoval skvělým zákrokem domácí brankář brejkovou situaci dvou Sparťanů. Bohužel ihned po následující buly se přesně mířenou střelou prezentoval Ostap Safin a zvýšil tak sparťanský náskok. Ve 30. minutě se při signalizované výhodě pro domácí tým prosadil Miroslav Tejko, který dorazil Pánkovu střelu za Wolfova záda a vlil tím infuzní dávku do motoráckých žil. Mírně zlepšeného výkonu však Budějovičtí nevyužili k dalšímu zkorigování skóre, ba naopak jen několik výtečných zákroků domácího Němce zabránilo změně skóre a tak po 40 minutách hry se šlo do kabin za třígólového rozdílu ve prospěch hostí.

Třetí část hry byla bohatá na šance hostujícího celku, které pokryl dobře chytající David Němec, jenž svůj výkon korunoval zneškodněním trestného střílení Ostapu Safinovi. Domácí ani ve třetí části hry zápas nevypustili, ale do vyložených šancí se dostávali zřídkakdy a tak se diváci v poslední části hry již branky nedočkali.

Ohlasy po zápasu

Ladislav Kolda (HC Motor České Budějovice): Zápas nám utekl v první třetině, za stavu 0:3 byli naši hráči v určitém útlumu, snažili jsme se je vyburcovat. Ve druhé a třetí třetině se hra trošku vyrovnala, měli jsme tam nějaké šance, ale je vidět, že nám to nelepí. Sparta byla lepší a důraznější, zasloužila si vyhrát, my se musíme poučit z chyb do dalších zápasů.

Richard Žemlička (HC Sparta Praha): Jsme samozřejmě rádi za tři body. Budějovice hrály velice dobře. V koncovce jsme byli lepší a měli jsme i více štěstí. Zkrátka naše lepší koncovka rozhodla celý zápas.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....