Banes Motor České Budějovice
25.09.2015, Miroslav Mayer

SDO: PLZ - CEB 4:3 - Utkání plné zvratů vyhrála Plzeň

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Starší dorostenci sehráli v Plzni utkání plné zvratů. Nejprve domácí vedli 2:0, ale Jihočeši třemi brankami v řadě výsledek otočili. V poslední desetiminutovce ovšem Západočeši opět zabrali a dvěma góly opět otočili zápas ve svůj prospěch a vítězství už udrželi až do konce.
Ze vstupu indiánů do utkání proti českobudějovickému Motoru museli mít domácí trenéři určitě radost. Plzeňští hokejisté byli velmi aktivní, pálili ze všech pozic a hostující gólman David Němec měl plné ruce práce. Jako první ho překonal Petr Kodýtek, jenž zakončil parádní souhru domácích mladých pušek. Chalupa našel Rubnera, ten situaci ještě vylepšil pasem na Kodýtka, před kterým zívala odkrytá klec. Útočník indiánů neměl se zakončením žádný problém a Plzeň vedla.

Západočeši se o pár sekund později radovali znovu. David Kvasnička našlápl ve středním pásmu, ze strany upaloval sám na branku Českých Budějovic a vymetl vzdálenější horní růžek Němcovy svatyně. Hosté hráli ke konci první třetiny přesilovou hru, která se jim zprvu vůbec nedařila. Poté však vystřelil Tintěra, kotouč se dostal k volnému Dominiku Novotnému, který pohotovou dorážkou překonal brankáře Krasanovského. Po úvodní části tak domácí vedli 2:1.

Přesně po minutě hry ve druhé třetině bylo vyrovnáno. Před brankou se ke kotouči dostal Jáchym Kondelík a pohotově ho poslal za Krasanovského záda. Domácí poté svého soupeře tlačili, měli i přesilové hry, ale skórovat se jim nepodařilo. Hra poté dosti přitvrdila, oba celky hrály na doraz, ale agresivní styl nepřinášel příliš velké šance na vstřelení branky.

Blíže k tomu však měli indiáni. Po střele a skrumáži před českobudějovickým brankovištěm se kotouč odrazil k Marku Rubnerovi, na kterého zívala prázdná Němcova svatyně. Plzeňský forvard však neměl dostatek času na zakončení a do černého nezamířil. Ke konci druhé třetiny měli indiáni k dispozici další početní výhodu, v níž Matěj Chalupa napálil pravou tyč branky Motoru. Po čtyřiceti minutách tak na světelné tabuli svítil remízový stav 2:2.

Ve třetí části šli do vedení hosté. V oslabení ujel Jakub Káník a byl faulován. Rozhodčí neváhal a nařídil trestné střílení. To Káník bezpečně proměnil a poslal hosty poprvé do vedení. Domácí však zbraně nesložili a brzy vyrovnali. V přesilové hře se nejlépe zorientoval Matěj Chalupa a rychlou ranou do horní poloviny brány srovnal stav duelu. O dvě minuty později dokonal obrat Petr Kodýtek a indiáni se tak mohli radovat. Skóre se již nezměnilo a Plzeň bere tři body.

Ohlasy po zápasu
Radek Kampf (HC Plzeň 1929): Jsme rádi za výhru, bylo to vydřené. Rozhodčí se v utkání dopustil několika chyb. Neodpískal sevření puku, dostali jsme z toho gól, ale to my neovlivníme. Musím klukům poděkovat, že to odmakali. Individuální chyby, co jsme dělali, tak ty tam skoro nebyly, díky tomu jsme zápas vyhráli.

Martin Všetečka (HC Motor České Budějovice): Z naší strany nebyl vstup do utkání dobrý, dostali jsme rychle dvě branky. Oklepali jsme se z toho a kluci famózně bojovným výkonem skóre otočili. Pak nás naše nedisciplinovanost a chyby poslaly do stavu, kdy jsme si prohráli zápas sami. Musíme na tom zapracovat, kluci to mají jenom v hlavách. Dnes to odmakali, musíme jít od zápasu k zápasu.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....