Banes Motor České Budějovice
20.09.2015, Filip Kortus

MDO: CEB - MHK - 2:3 I mladší dorost podlehl Hradci Králové

Stejně jako v sobotu juniorka, tak ani mladší dorost nedokázal porazit rivala z Hradce Králové. Po vyrovnaném utkání brali všechny body hostí, kdy o výhře Mountfieldu rozhodl v 46. minutě Morong.

V první třetině byl k vidění svižný dorostenecký hokej, kterému dominovaly pozorné obrany a jelikož na konci první třetiny nevyužili hostující hráči stoprocentní gólovou šanci, šlo se do kabin za jednobrankového rozdílu ve prospěch Hradeckých, který zařídil již ve třetí minutě Denis Martinec, jehož dalekonosná střela prošla hradbou těl až za záda domácího brankáře.

Ve druhém dějství utkání pokračovalo v kvapíkovém tempu a zaslouženou odměnou za zlepšený výkon domácích byla vyrovnávací branka v polovině zápasu, kdy v přečíslení dva na jednoho využil přesně načasovanou přihrávku Matyáše Holého Matěj Toman. Ve druhé polovině druhé třetiny si domácí hráči vypracovali ještě několik gólem zavánějících příležitostí, ale paradoxně nejblíže k rozdílovému gólu měli hráči hostí, kdy ve 38. minutě využili zaváhání domácí obrany na útočné modré čáře a ve dvojici uháněli ohrozit domácí svatyni, kde bohužel pro ně zastihli připraveného domácí brankáře.

Na začátku třetí třetiny se individuálně prosadil hostující útočník Štěpán Pokorný, který s přehledem obešel domácího obránce a vymetl levý horní růžek domácí branky. Necelou minutu poté bylo ale vyrovnáno, kdy po nádherné přihrávce Jiřího Egerta již nebylo pro Ondřeje Vaculíka žádným problémem trefit odkrytou Dvořákovu branku. V 45. minutě využil hrubé chyby domácí obrany Matěj Morong, který tváří v tvář brankáři Svobodovi nezaváhal a procedil puk do budějovické branky. Ve zbytku utkání se Motor pokoušel vsítit vyrovnávací branku, ale hradecká obrana pracovala spolehlivě a tak navzdory závěrečné power-play domácího celku putují všechny tři body z dnešního utkání na východ Čech.

Domácím mladším dorostencům tedy nezbývá než v příštím kole bodově loupit v sousedním východočeském městě, neboť v sobotu 26. září zajíždějí na žhavý pardubický led.

Několik fotek ze zápasu zde.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....